Soma Belediyesi'ni ziyaret eden Kolin firmasının alt birimi olan HİDRO-GEN Enerji İthalat İhracat Dağıtım ve Ticaret A.Ş Yetkilisi Murat Zekeriya Aydın, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile birlikte ağaçlandırma faaliyetleri yürütülmesine ilişkin işbirliği protokolü imzaladı. Protokol imza törenine Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı da katıldı. Protokol kapsamında Kolin şirketi, Belediye ile işbirliği çerçevesinde ilk etapta 250 bin metrekarelik alana 7 bin 500 fidan dikilecek. Daha sonraki etaplarla birlikte 60 bin fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor. 
Protokol töreninde konuşan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, “Soma Belediye başkanlığımız ile HİDRO-GEN Enerji İthalat İhracat Dağıtım ve Ticaret A.Ş. iş birliğinde, Soma halkının çevre, orman, ağaç sevgisi konusunda bilinçlendirilmesi, belediye arazilerinin ağaçlandırılması, belediye zeytinliklerinin oluşturulması, zeytinciliğin geliştirilmesi, örnek zeytincilik alanlarının oluşturulması, zeytin yetiştirilmesi ile ilgili bilgilendirme çalışmalarının yapılması ve kaliteli tarım uygulamasının teşvik edilmesi için ağaçlandırma faaliyetleri yürütülmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalanmıştır. İlk etapta 250 bin metrekareye 7 bin 500 fidan dikilecek. İlerleyen etapta ise bu sayının 60 binlere kadar ulaştırılması hedefleniyor.” dedi.
Soma'nın Yırca Mahallesi'nde yapılması planlanan yeni termik santral için alanda bulunan yaklaşık 6 bin 600 zeytin ağacı, santrali yapacak firma tarafından sökülmüş, köylü ile şirketin güvenlik güçleri karşı karşıya gelmişti. Daha sonra köylünün "acele kamulaştırma kararının iptali" ve "yürütmeyi durdurma" yönünde yaptıkları başvuru üzerine Danıştay 6. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Editör: TE Bilişim