Manisa Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Serdar Ortaç konseri olaylar çıkması nedeniyle dağılmıştı. Cengiz Ergün ve Serdar Ortaç arasında yapılan görüşmede konserin tekrar gerçekleştirileceği belirtilmişti. Manisa Belediye Ba

Manisa Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Serdar Ortaç konseri olaylar çıkması nedeniyle dağılmıştı. Cengiz Ergün ve Serdar Ortaç arasında yapılan görüşmede konserin tekrar gerçekleştirileceği belirtilmişti.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı açıklamaların ardından Sanatçı Serdar Ortaç ile Anemon Otel’de bir araya gelmişti. Sanatçıdan konserin kısa zamanda yeniden yapılması talebinde bulunan Başkan Ergün, yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Serdar Ortaç ise bunun Ahmet Kaya veya Kürt vatandaşlarla ilgisinin olmadığını belirterek şunları söylemişti: "Bu kesinlikle 29 Ekim'in 90. Yılını nasıl provoke ederiz girişimidir.   Ben zaten taş yemeye alışığım. Ben zamanında 10. Yıl Marşı’nı okudum başım belaya girdi, demek ki Rus Marşı okuyacağız!”

Yukarıdaki metin aslında haber merkezimiz tarafından yayına servis edilecekti. Ancak günlerdir sadece Manisa değil Türkiye genelinde de tartışılan bu ayıbın birkaç soruyla da olsa irdelenmesi gerektiğini düşündüm. Oldukça hassas bir konu. Soruların cevabını sağlıklı bir kafayla bulmaya çalışmalıyız. Aksi halde Manisa’da daha çok konser iptal edilebilir. Hatta çok daha vahim sonuçlarla karşılaşabiliriz.

Sorun çok ciddi!

O halde;

Bir... Serdar Ortaç’ın Manisa’da yeniden konser vermesi doğru mu?

İki... Konserlerdeki provokasyonların 30 Ağustos, 29 Ekim gibi milli bayramlarımıza denk gelmesi tesadüf mü?

Üç... Konserlerde güvenliği kim sağlayacak? Milli bayramlarımızda yapılan etkinliklerin güvenliğini sağlamak emniyetin mi belediyenin mi görevi?

Dört... Cevap polis ise bunu nasıl yapacak? Mesela kaç kişiyle?

Beş... Giriş çıkışlarda insanlar aranıyor mu? Çok detaylı arama nasıl yapılabilir, yapılırsa bu doğru olur mu?

Altı... Konser alanına birkaç yerden giriş var, bu güvenlik açısından zafiyet oluşturur mu?

Yedi... Konseri provoke etmek için gelen guruplar nasıl tespit edilecek ve girişleri nasıl engellenecek?

Sekiz... Manisa’da konserler siyasi guruplar veya partiler tarafında mı provoke ediliyor?

Dokuz... Serdar Ortaç konserinde olay çıkaranlar kim veya kimler? Tespit edildi mi? 

On... Olayların ardından gözaltına alınan şahıslar neden serbest? Asıl sorumlular başkaları mı?    

On bir... Türkiye’nin gündemine oturan bu olayla ilgili neden hala Emniyet Müdürlüğü’nden tatmin edici bir açıklama gelmedi?  

On iki... Milli bayramlarımızda yapılan sanatçı seçimi doğru mu? 

Son soru... Konserlerin yapılacağı en uygun yer Manisa Cumhuriyet Alanı mı? Bu alan Pop Star konserleri için yeterli büyüklüğe ve altyapıya sahip mi?

Yorumlarınızı bekliyoruz. Bu işe hep beraber kafa yoralım.  Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ve Emniyet Müdürümüz Sayın Yunus Çetin ve diğer ilgililer haber sitemizi çok iyi takip ettikleri için yapacağınız yorumlar onların da dikkatine sunulmuş olacaktır. Bağcıyı dövmeden üzüm yemeyi başarabilirsek sanırım sorunu büyük ölçüde çözeriz...

Ne dersiniz?