Çok kıymetli hemşerilerimiz, bu yıl mübarek Ramazan Ayı münasebetiyle Manisa İl Müftülüğü ile Yeşilay Manisa Şubesi birlikte Ramazanın manevi atmosferinden de faydalanmak niyetiyle “Bu Ramazan Sigarayı Bırakıyorum Hayatıma Yeni Bir Başlangıç Yapıyorum” kampanyası başlattı. 
Manisa İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerimiz bünyesinde oluşturulan bağımlılıkla mücadele koordinatörlükleri olarak Bu vesileyle sigarayı bırakmak isteyenlere her türlü rehberliği ve manevi desteği verirken aynı zamanda “Yeşilay Danışma Merkezi’mizdeki uzmanlarımızdan destek almalarını sağlayacağız. İki kurum olarak sigara ile mücadele süreçlerinde onların ve ailelerinin daima yanlarında olmaya çalışacağız. 
On bir Ayın sultanı Ramazan Ayı, sigarayı bırakmak için güzel bir fırsattır. Ramazan ayında manevi duyguların da verdiği güçle kişiler gün boyu sigara içmedikleri için bunu devam ettirebilecekleri yönünde cesaret kazanır, motivasyon elde ederler.
Ramazan, oruçlu kimseye sabretmeyi ve iradeyi kullanmayı öğretir. Bir ay boyunca iradesine hâkim olan insanlar, ömür boyunca sigaradan da uzak durabilir. Ramazanda takriben 15 saat sigaradan uzak kalan bağımlılar, bunu fırsata dönüştürebilir, Ramazan ayı bitmeden sigarayı bırakma planları yaparak, Ramazan sonrasında hemen uygulamaya koyabilirler. 
Sigara içen bireylerin, sahur ile iftar arasındaki ortalama 15 saat boyunca sigara içmeden kalabilmeleri Ramazan ayının verdiği manevi motivasyon ve kararlılığın göstergesidir. Sigara ile mücadelede, sigaradan ayrı kalınan süreler ne kadar uzar ve sürekli hale gelirse sigaraya duyulan ihtiyaç da bir o kadar azalmaktadır. 
Manevi olarak kendimizi beslediğimiz bu özel günler, sigara kullanan kişilerin kararlılığına ve iradesine de pozitif katkılar sağlamaktadır. Bu sebeple Ramazan ayını sigara bağımlılığından kurtulmak için bir fırsat olarak değerlendirmek gerekmektedir. 
Sadece bizim ülkemizde günde ortalama 300 kişi, yılda ise 115 bin civarında kişi sigaraya bağlı sebeplerle hayatını kaybetmektedir. Vatandaşlarımıza: hayatımızın, sağlığımızın bizlere emanet olduğunu, ruh ve beden sağlığımızı korumanın ibadet olduğunu her fırsatta vurgulamalıyız. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız. Son yıllarda yapılan birçok araştırma sigaranın insan sağlığı üzerinde pek çok zararlı etkisinin olduğunu bilimsel olarak ortaya koymuş bulunmaktadır.
Yapılan araştırmalar Ramazanda sigarayı bırakanların daha başarılı sonuçlar aldıklarını göstermektedir. Ramazanda oruç gereği 15 saat sigara içmeyen bir insan, sigarasız durabildiğini fark eder ve sigarayı bırakabileceğine dair kendine güveni artar. Ayrıca sigaranın İslam dinine göre haram olduğunu da eklersek, oruç gibi bir ibadet vesilesiyle sigaradan da kurtulmak kişiler için çok daha büyük bir kazanım olmaktadır.
Kampanyamıza Manisa il ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımız katılabilir. 13 Nisan- 13 Mayıs 2021 tarihleri arasında sigarayı bırakmak istediklerine dair form dilekçeyi İlçe Müftülüklerimizden/web sitelerinden temin ederek dolduracaklar. Form dilekçe doldurulduktan sonra ilçe müftülüklerimize teslim edilecek. Kampanya hakkında 0536 4166474 numaralı telefondan geniş bilgi alınabilir.
Türkiye’de ilk defa Ramazan vurgusuyla uygulanan kampanyamıza katılan ve sigarayı bırakma iradesini gösteren kardeşlerimize Türkiye Diyanet Vakfımız aracılığıyla çeşitli hediyeler de takdim edilecek. Ancak en büyük hediye sigaranın esiri, tutsağı olmaktan kurtulmaları olacaktır. 
Bu Ramazanda, “iftara kadar değil, son nefese kadar sigarayı bırak”ma gayretinde olmalıyız.