Çalışmalar kapsamında Çampınar Mahallesi’ndeki köprü yapımında sona gelinirken, Eskin Mahallesi’nin köprüsünün yapımı için de yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Ayrıca Selendi Belediye Kompleksi’nde çalışmaların hızla ilerlediği belirtildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Selendi ilçesinde ortaya koyduğu dev projelerle vatandaşın yüzünü güldürüyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ilçeyi ziyaretinde söz verdiği ‘Hizmetler Manisa’nın doğusundan başlayacak’ sözünün ardından Büyükşehir Belediyesi, Selendi’de hummalı bir çalışma başlattı. Vatandaşların mahalle içinden geçen dere nedeniyle traktörle geçiş yaptığı Çampınar Mahallesi’ndeki köprü inşaatı hızla devam ederken, çalışmaları Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil yerinde inceledi. Firma yetkililerinden ve Fen İşleri Daire Başkanlığı teknik personelinden bilgi alan Açıkdil, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün büyük önem verdiği projenin Ekim sonu ya da Kasım ayı ortalarına kadar tamamlanacağını müjdeledi. Açıkdil, köprünün 733 bin liraya mal olacağını da sözlerine ekledi.

ESKİN KÖPRÜSÜ’NÜN YER TESLİMİ YAPILDI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Selendi’de Eskin Mahallesi’ne yapılacak olan köprünün yer teslimini de gerçekleştirdi. Çalışmanın yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Açıkdil, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Eskin Mahallesi’nin ihtiyacı olan köprünün yapımı için söz vermişti. Prosedürler ve ihale süreçlerinin ardından bugün yüklenici firmaya yer teslimini yapıyoruz. 60 takvim günü olarak öngördüğümüz çalışmanın toplam maliyeti 720 bin lira. İnşallah Aralık ayında Eskin Mahallemizin köprüsünü açmış olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SELENDİ’YE DEV KOMPLEKS

Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede yapımına devam ettiği Selendi Belediye Kompleksi7nde de incelemelerde bulundu. Proje hakkında bilgi veren Açıkdil, “Yaklaşık 1 milyon 951 bin lira bedelle ihalesini yaptığımız ve yeni yılda tamamlamayı öngördüğümüz projemiz hızla yükseliyor. İş kapsamında zemin katta işyerleri bulunmakta olup, A Blok’ta terminal binası, zahire pazarı ve açık pazaryerleri ile B Blok’ta Selendi Belediye Hizmet Binası inşaatı devam etmekte. Kapalı alanı 5 bin 500 metrekare olup, açık alanlar 12 bin metrekaredir. Proje ile Selendi merkezinde vatandaşlarımızın alışveriş yaparak önündeki havuz ve bitkilendirmeleri yapılacak olan peyzaj alanında vakit geçirebilecekleri yeni bir kompleks inşa edilmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim