Manisa’nın Selendi ilçesinde evi yanan bir aileye Kızılay Kula Şubesi tarafından yardım eli uzandı.

Yaklaşık 2 ay önce Selendi’nin Çeribaşı Mahallesinde çıkan yangında evi yanan ve bütün eşyaları kullanılamaz hale gelen Nurullah Öz ve ailesine Kula Kızılay Şube Başkanlığınca eşya yardımı yapıldı. Evi yanan ailenin Kızılay Şube Başkanlığına başvuru yapmalarının ardından gerekli işlemlerinin tamamlanarak aileye yardım eli uzatıldığını dile getiren Kula Kızılay Şube Başkanı Mustafa Sepet, Kızılay’ın ihtiyaç sahibi herkesin her zaman yanında olduğunu ifade etti.

Kızılay Şube Başkanı Sepet, olay anından bu yana ailenin hep yanlarında olduklarını belirterek, "Evin ihtiyaçlarını öğrendik. Kızılay Genel Merkezine dilekçe yazarak konuyu bildirdik. Bunun üzerine buzdolabı, yatak, halı, nevresim takımı, ısıtıcı, ocak gibi ev ve mutfak eşyaları gönderildi. Bunları yangınzede aileye teslim ettik. Öz ailesi umarım bundan sonra böyle bir acı yaşamaz” dedi.

“Türk Kızılay’ı olarak bölgemizde yaşanan bütün afetleri yakından takip etmekteyiz” diyen Sepet, şöyle devam etti: “1868 yılında kurulan Türk Kızılay’ı göz yaşlarını dindirmeye bundan sonra da devam edecektir. Bu gibi durumlarda yardım elinin uzanmasını bekleyenlere vatandaşlarımızca yardım edilmek istenirse, Kula Kızılay Şube Başkanlığımıza başvurmaları yeterlidir. Yardımseverlerimiz ile de çalışarak zor durumda olan ailelere yardım eli uzatalım.”

Evi yanan Nurulah Öz de Kızılay Kula Şube Başkanlığının yaptığı yardıma teşekkür ederek, “Bu yardım zor günlerimizde yüzümüzü güldürdü” dedi.

Editör: TE Bilişim