Yazımın başlığında yazdığım ‘Selama Devam’ görsel prodüksiyona kim imza atmış ise onları tüm kalbimle ayakta alkışlıyor ve yürekten kutluyorum.

Türk askerimiz sınır ötesi sınırlarımızın Terör Örgütlerinden arındırılması ve daha güvenli hale getirilmesi için ‘Barış pınarı’ harekatını başlattığını ABD-Rusya-Ortadoğu ve AB ülkeleri başta olmak üzere tüm dünya ülkelerince bilindiği en azından biz biliyoruz. Türk askerimizin sınır ötesindeki O harekata morale ihtiyacı olduğu bilinmekte.

Bu projeye tüm samimi, kalbi hissiyatlarını katan minik sporcularımızın alınlarında öpüyorum. Gür sesleri ile çaktıkları selamlarıyla hazırlanan sınır ötesindeki Mehmetçik asker ağabeylerine de büyük bir moral olmuş.

Tüm televizyonlarımızın akşam haberlerinde büyük ilgili görürken öte yanda da İnternet sitelerinde izlenen ‘Selama Devam’ görsellerinin yer aldığı prodüksiyonun nasıl oluştuğunu merak ettiğim için hemen detayı hakkında bilgi edinmeye koyuldum.

Sporun başında Bildiğiniz gibi Manisalı Bakan Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu bulunuyor. Bakan Kasapoğlu, Mehmetçik’e moral desteği veren bir projenin Gençlik ve Spor Genel Müdür Mehmet Baykan’ın kendisine sunulması üzerine ‘Derhal hiç vakit kaybetmeden hazırlayın’ talimatını vermiş.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, bir yazı ile projenin biran önce tamamlanması için İl Müdürlüklerine yazı çıkartmış.

81 ilden bir sporcunun Mehmetçik’e olan selamın görsel olarak kaydedilip kendilerine yollanması talebinde bulunmuş. Fakat böylesi bir projenin profesyonel çekimlerle ve sonrasındaki kurgu ile olabileceğini biliyorum.Sürecin durağana geçmesiyle birlikte Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, kendi bünyesinde oluşturduğu profesyonel Medya İletişim Departmanın başında bulunan Aziz Gül’ü görevlendirmiş. Gül’de projeyi kendisi gibi doğru anlayan Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Medya İletişim Biriminin başında olan Ahmet Özel ile kolları sıvayıp 81 sporcuyu kamera önüne geçirerek Mehmetçik’e olan duygularını kayda aldı.

Burada Aziz Gül’e parantez açmak isterim. Türkiye’de birçok Televizyon kanalının temsilciliğini üstlenen ve son olarak ta TRT’de görev aldığı süreçte Nato Tatbikatlarında çektiği görüntülerle TRT Genel Müdürlüğü ve Savunma Bakanlığı nezninde Aziz Gül’ün büyük beğeni ve takdir aldığını biliyorum. Gül kendi üzerine düşen 45 ilin görsellerinin çekimlerini başarılı biçimde tamalarken Karaman ‘daki Ahmet Özel’de kalan illerin çekimi bitirmiş.

Zor bölümü ise Vidoların Kurgusunun ve Mustafa Yıldızdoğan’ı ‘Türkiyem’ seslendirmesini özenle seçilip Aziz Gül’ün elinde şekillenen görsellerin birleşimiyle ortaya Tarihe ışık tutacak bir prodüksiyon çıkmış.

‘Selama Devam’ Videosunu İzlemeyenler varsa sadece 3 dakikalarını ayırıp izlemelerini tavsiye ederim. Minik sporcuların bu görsel videoya Sınır ötesi Mehmetçik’ten yanıt gelirse proje tam anlamıyla amacına ulaşmış olur.

Bu projenin oluşmasında Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Projeyi doğru kişiler tarafından tamamlanmasını sağlayan Gençlik ve Spor Genel Müdür Mehmet Baykan’a, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk’e, Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek’e teşekkür ediyorum.

Tabi ki alkışların büyüğü de, Kameraların karşısına geçerek Görsel videonun çekimlerine katılarak Mehmetçik’e moral olan sporcu evlatlarımız ve Tarihe ışık olarak kalmasında emek harcayan Manisa ve Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Medya personelleri Aziz Gül ve Ahmet Özel’e …

Yazılarımda bazı olumsuzlukları nasıl eleştiriyorsam ‘Enderde olsa böylesi güzel’ projelere emek harcayanları şevklendirmek gerekir.

Vatanın bölünmez bütünlüğünü ve beraberliğini sağlayan yeni güzel projelerinin devamının gelmesini temenni ediyorum. Saygılarımla ….