Açılışa Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sabih Özer, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Jandarma Komutanı Coşkun Kökce, CHP İlçe Başkanı Aysun Helvacıoğlu, İyi Parti İlçe Başkanı İbrahim Saruhan, Protokolün diğer üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sağlık sorunu nedeniyle Serdar Yaralı'nın katılamadığı açılış törenine Yaralı'nın eşi Safiye Yaralı ve oğlu Emre Yaralı katıldı.
 
Başkan Bilgin, programın açılışında yaptığı konuşmada, Saruhanlı'ya hizmet etmiş kişilerin isimlerini ilçedeki tesis, park, cadde, sokak ve buna benzer yapılara verdiklerini, böylece onları onure ettiklerini ifade etti.
 
Saruhanlı'da 1994 -2004 yılları arasında 10 yıl Belediye Başkanlığı yapan Serdar Yaralı'nın adını, Belediye Meclisi kararıyla Kültür Merkezi'ne verdiklerini dile getiren Bilgin, şunları kaydetti;
 
"Açılışını yaptığımız Kültür Merkezi, geçmiş yıllarda sinema salonuydu. Serdar Yaralı Başkanımızın çabası ile bu bina Belediyemize kazandırıldı ve Kültür Merkezi olarak hizmet vermeye başladı. Bizlerde göreve geldiğimizde binanın bazı eksiklerini giderdik, bakım ve onarımını yaptık. Adını da "Serdar Yaralı Kültür Merkezi" olarak değiştirip hizmete açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun."
 
Başkan Bilgin, konuşmasının ardından Saruhanlı'ya yaptığı hizmetlerinden dolayı Serdar Yaralı adına, Yaralı'nın eşi Safiye Yaralı'ya plaket ve çiçek verdi.
 
Daha sonra kurdelesi kesilen Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.
 
Serdar Yaralı kimdir?
 
Manisa’nın Saruhanlı İlçesinde 1952 yılında dünyaya gelen Serdar Yaralı, İlkokulu Manisa’da, Ortaokulu Saruhanlı’da Liseyi ise İzmir Buca Çamlaraltı Koleji’nde tamamladı.
 
Demirci İlköğretmen Okulu’nu dışarıdan bitiren Yaralı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde ön lisans eğitimi aldı.
 
1971 yılında Saruhanlı’nın Halitpaşa Beldesinde Fatih İlkokulu’nda öğretmenliğe başlayan Yaralı, vatani görevini ilçeye bağlı Tirkeş köyünde er öğretmen olarak yaptı.
 
Askerlik görevinin ardından Saruhanlı Cumhuriyet İlkokulu’nda öğretmenlik ve Okul Müdürlüğü yapan Yaralı, 1990-1994 yılları arasında Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulundu.
 
1994 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden istifa ederek Doğruyol Partisi'nden (DYP) Saruhanlı Belediye Başkanı olan Yaralı, iki dönem ilçede başkanlık yaptı.
 
Emekli öğretmen Safiye Yaralı ile evli olan Serdar Yaralı, 2 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim