Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, öğretmen ve okul idaresinin desteğiyle düzenlenen sergide, derslerin daha anlaşılır ve eğlenceli hale getirilmesi amacıyla yapılan materyaller diğer öğrencilerin de görmesi için okulun koridorunda sergilendi.
Sergiyi organize eden İngilizce öğretmeni Mehtap Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilere dersi sevdirmek ve daha iyi anlamaları için görsel materyallerle ders anlattıklarını söyledi.
Yıl boyunca hazırlanan materyallerin düzenlenen sergide tüm öğrencilerin görmesini sağladıklarını belirten Güneş, şöyle konuştu:
"Öğrenmeyi kalıcı ve zevkli hale getirmek için dersi 'oyun' la işlemeye gayret ediyorum. Bunun için de öğrencilerimin eğlenerek öğrenebilmesi adına her konuya ait materyal hazırlamaya çalışıyorum. Bu materyaller öğrencilerimin çok hoşuna gidiyor ve derse ilgilerini canlı tutuyor. Ara ara kendi yaptıkları şeyleri bana göstermeye başladılar. Baktım ki çok hoşlarına gidiyor o zaman ders konumuzla alakalı materyaller hazırlayın yıl sonunda sergi açalım dedim. Çok heyecanlandılar. Hemen araştırmaya başladılar. Ailelerinin de desteğiyle hazırladıkları materyallerin hepsi birbirinden güzel. Sergi öğrendikleri konuları oyunla oynayıp eğlenerek öğrenecekleri materyallerden oluştu. Öğrencilerim birbirleriyle olan arkadaşlıklarını daha da pekiştirdiler ve birlikte bir şeyler başarmanın mutluluğunu yaşadılar. Aldıkları sorumluluğu layıkıyla yerine getirmenin gururu paha biçilemez."
Serginin iki gün boyunca öğrencilere açık olduğunu aktaran Güneş, serginin amacının öğrencilerin İngilizce dersine olan ilgisini arttırmak olduğunu kaydetti. 

Editör: TE Bilişim