Seçimin açılış konuşmasını yapan Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, seçimin Saruhanlı çiftsine, Manisa çiftçisine ve ülkemiz çiftsine hayırlar getirmesini temenni etti. Oda olarak her zaman çiftçiye sahip çıktıklarını açıklayan Okur, bundan sonra aynı gayretle çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti. 
Okur, ellerinden geldiği kadar Saruhanlı’nın adını hem yurt içinde hem de yurt dışında en iyi şekilde tanıttıklarını vurgulayarak, “Her yönüyle üzümüyle, pamuğuyla, tütünüyle, domatesiyle Türkiye, Saruhanlı’nın ismini duydu.  Yıllardan beri emek verdiğim ‘üzümün başkenti Saruhanlı’ projesi dünya çapında bilinmektedir.  Türkiye’de ilk kez üzümün başkenti Saruhanlı patentini almış bir odayım. Üzüm yetişen ilçelerimiz var. Alaşehir, Salihli, Turgutlu, Sarıgöl buralarda da üzüm yetişiyor ama ben uyanıklık yaptım, üzümün başkenti patentini aldım. Her zaman çiftçimizin yanında oldum. Saruhanlı Ziraat Odası ne yapıyorlar diye soruyorlar. Biz yapıyoruz. Çiftçinin işini kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Çiftçi kardeşlerimizin üzülmesi bizi de üzer. Çiftçi odaya geldiği zaman gülen bir personel tarafından karşılanması, işlerinin zaman kaybetmeden yapılması çiftçiyi mutlu eder. Bu konuda emek sağlayan bütün personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
TARSİM sigortasına önem verdiklerini ifade eden Okur, Türkiye genelinde en fazla TARSİM sigortası yapan odaların başında geldiklerini açıkladı. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Oy kullanacak olan 51 delegenin de hazır olmasıyla seçim erkenden tamamlandı. 51 delegenin 40’ınının oyunu alan mevcut başkan Aydoğan Okur yeniden başkanlığa seçildi, rakibi Halil Koç ise 10 oyda kaldı, 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Editör: TE Bilişim