Saruhanlı Belediyesi ilçedeki merkez caminin çevresinde peyzaj ve düzenleme çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda yıkım işlemi gerçekleşen eski şadırvanın yerine daha modern bir şadırvan yapıldı.

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, cami çevresindeki çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, yaptıkları çalışmalar sonucu merkez caminin daha güzel bir görünüme kavuştuğunu ve bahçesinin kullanışlı hale geldiğini kaydetti. Çalışmalar kapsamında cami yanındaki eski tuvalet ile atıl haldeki Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği binasının yıkıldığını ifade eden Yaralı, şu ifadelere yer verdi:

"İlk etapta eski tuvaletin yıkımını gerçekleştirdik. Daha sonra atıl haldeki dernek binası yıktık. Böylelikle cami çevresi açılmış oldu. Şadırvanı yeniledik. Caminin bahçesinde bir takım değişiklikler yaparak cemaatin kullandığı alanı genişlettik. Bu kapsamda merkez camimiz daha güzel bir görünüme kavuştu ve bahçesi daha kullanışlı hale geldi. İlçemiz için hayırlı olsun."

Saruhanlı Merkez Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Davut Sağlam ise cami çevresinde yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Yaralı’ya teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim