Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilçe Jandarma Komutanlığı işbirliği ile Soma’da hizmet veren öğrenci servis şoförlerine eğitim verildi.

Soma Belediye Meclis toplantı salonundaki eğitim seminerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, İlçe Emniyet Müdürü Rıza Akın, İlçe Jandar Komutanı Yüzbaşı, Fevzi Oruç Kara, milli eğitim şube müdürleri ve servis şoförleri katıldı.

Manisa’nın Soma ilçesinde 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 47 yerleşim biriminden 7 taşıma merkezi okuluna 518 ilköğretim öğrenci, 49 yerleşim biriminden ise 7 okula 675 ortaöğretim öğrencisinin taşınacağı bilgisi verildi.

Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, "Öğrencilerimize mümkün olduğu kadar şefkatle yaklaşalım. Çünkü biz onları uzak köylerden merkezdeki okullara getiriyoruz. Mümkün olduğu kadar şefkatle yaklaşırsanız pedagojik anlamda da moral ve motivasyonla okullarına geliyorlar. Takdir ederseniz ki her şeyin başı moral, motivasyon ve psikoloji. Dikkatin ne kadar olduğunu bizlerden daha iyi biliyorsunuzdur. Sizlerden ricamız taşıdığınız çocukların kendi çocuğunuz olduğunu düşünerek yola çıkın. Bu anlamda inşallah kazasız belasız bir eğitim yılı geçiririz." dedi.

"SİZLER BİZİM GELECEĞİMİZİ TAŞIYORSUNUZ"

İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Oruç Kara ise "Sizler bizim geleceğimizi taşıyorsunuz. Çünkü bu çocuklar ilerleyen yıllarda bir takım görev alacaklar. Bu toplantılar yılda bir iki defa yapılıyor. Adli vs gibi boyutları oluyor. Aslında bizim en büyük sorumluluğumuz vicdani sorumluluğumuzdur. Ülkemizde şu an en büyük sorun terör sıkıntısı ama hiç bitmeyen trafik terörü sıkıntımızda var. Yıllara bakıldığı zaman Türkiye’de en büyük ölüm yada sakat kalma oranı trafik kazalarında oluyor. Sizlerde sayısı fazla olan büyük araçlarla trafikte hareket ediyorsunuz. Bunu uygun olarakta kaza riskinde oluşacak can kaybı ve yaralanma miktarı fazla oluyor ve bunlarda bizim çocuklarımız. Bu açıdan çok önemli bir görev yapıyorsunuz." şeklinde konuştu.

"HERKES ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMELİ"

İlçe Emniyet Müdürü Rıza Akın ise, "Çoğunuz tecrübeli insanlarsınız. Bu çocuklar sizlerin bizlerin çocukları. Burada size düşen görev onları kazasız belasız okullarına ve evlerine ulaşmasını sağlamak. Bunu yaparken de dikkat edeceğiniz bazı hususlar var. Kısaca arkadaşlarımız onları sizlere anlatacak. Herkes üzerlerine düşeni yerine getirirse bu çocuklarımız sağlıklı bir şekilde eğitimlerini tamamlarlar inşallah." dedi.

Konuşmaların ardından Jandarma Başçavuş İbrahim Geneci, Başpolis Murat Erdem ve Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Can tarafından okul servis araçlarıyla öğrencilerin taşıma merkezi okullarına taşınması esnasında sürücülerin dikkat etmesi hususlar noktasında bilgilendirdi.

Editör: TE Bilişim