Belediye Başkanı Zeki Bilgin, İlçede hazır su satışı yapan esnaflardan Cesur Yücel'in sponsorluğunu üstlendiği içme sularını, mahalle meydanda vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Ayrıca Saruhanlı Belediyesine ait tankerlerle götürülen sulama amaçlı su ise vatandaşların tankerlerine boşaltıldı. 
Başkan Bilgin, burada yaptığı açıklamada, Tirkeş mahallesindeki içme suyunun tütün fidelerini sulamak için kullanıldığını, bundan dolayı mahalledeki suyun yetersiz geldiğini belirtti.
 

Vatandaşlardan gelen su talebi üzerine harekete geçtiklerini dile getiren Bilgin, şunları kaydetti;
"Normal şartlar altında vatandaşlara içme suyu sağlamak Maski'nin görevidir. Bizler bu nedenle buradaki vatandaşlarımızın tütün fidelerini sulayabilmesi için tankerlerle su getirdik. Bunun yanında ilçemizde hazır su satışı yapan esnaflarımızdan Cesur Yücel de buradaki vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılması için kapalı su verdi.  Bu sularında dağıtımını yaptık. Hayırlı olsun, helal hoş olsun. Böyle hassas bir süreçten geçerken vatandaşlarımızı susuz bırakmamız doğru olmazdı. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz."

Başkan Bilgin, mahalledeki sorununun kalıcı olarak çözümü için Tirkeş'in iki farklı noktasına tarımsal ve zirai amaçlı kullanılması için su deposu inşa edeceklerini söyledi.
Bilgin, ayrıca koronavirüs tedbirleri nedeniyle market ve bakkalların kapalı olmasından dolayı ekmek temin etmekte zorlanan Tirkeş'teki vatandaşlara ücretsiz ekmek de dağıttı.
Öte yandan su dağıtımı esnasında yaşanan yoğunluk ve vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymaması düşündüren görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Editör: TE Bilişim