Manisa’nın Saruhanlı İlçesine bağlı Tirkeş Mahallesinde, 75 bin lira tutarındaki temel maliyeti Saruhanlı Belediyesi tarafından karşılanan caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Tirkeş Mahallesinde düzenlenen törene Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Başkan Yardımcıları Cevdet Aydın, Ercan Bilgiç ve İsmail Ceylan, İlçe Müftüsü Muhammet Koçak, Ak Parti Manisa Milletvekili adayı Ozan Erdem, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, Belediye meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Yaralı, burada yaptığı konuşmada, temelini belediyenin attığı caminin Tirkeş Mahallesi için hayırlı olmasını dileyerek şunları kaydetti:

“Birkaç ay önce muhtarımız bize başvurarak Tirkeş’deki caminin ekonomik ömrünü tamamladığını ve buraya yeni bir cami yapılması gerektiğini bildirdi. Belediye Fen İşleri Müdürlüğümüzü ve Müftülük yetkilerinin de yaptığı incelemede camimizin restore edilmesinin mümkün olmadığını ifade ettiler. Bizde bunun üzerine Tirkeş’e yeni bir cami yapmaya karar verdik. Belediye olarak elimizi taşın altına koyduk ve caminin temeli biz karşıladık. Bu noktada elbette cemaatimizin ve hayırseverlerin de katkısı olacaktır. Bizim temel atımı için 75 bin lira yardımımız oldu. İnşallah bundan sonraki süreçte sizlerle ve hayırseverlerimizle beraber bu camimizi yapımını el birliğiyle tamamlayacağız.”

Milletvekili adayı Erdem ise konuşmasında şöyle dedi: “Biz öldüğümüz zaman amel defterimiz kapanır. Yalnız Cenab-ı Allah üç durumda amel defterinizi kapatmam diyor. Faydalı ilim bırakanın, hayır hasenat işleyenin ve hayırlı evlat yetiştirenin amel defteri kapanmaz. İşte bugün hayır hasenatla ilgili “cem” demek olan cami, cemaat, cemiyet demek olan bizim birlik, dirlik ve gücümüzü ortaya koyacak hep birlikte toplanabileceğimiz bir cami yapılıyor. Hayırlı olsun.”

Törendeki konuşmaların ardından Müftü Koçak tarafından dua yaptırıldı. Daha sonra inşaat alanına geçen Başkan Yaralı ve beraberindekiler butona basarak caminin temeline beton attı.

Mahalle Muhtarı Bilal Arslan, katkı ve desteklerinden dolayı mahalle sakinleri adına Başkan Yaralı’ya teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim