Aralarında Vustrii İlçe Milli Eğitim Müdürü,  Mustafa Venhari İlkokulu Müdürü ile öğretmen ve öğrencilerinde bulunduğu heyet, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı’yı ziyaret etti.Kosovalı konuklarına öğle yemeği de veren Başkan Yaralı, misafirlerine çeşitli hediyeler sundu.Yaralı, kendisine hediye gönderen mevkiidaşıVustrii Belediye Başkanı BajramMulaku’ya selam ve hediye göndermeyi de ihmal etmedi.
 
Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mustafa Doğru, Müdür Yardımcısı Ekrem Haras ile okulun öğretmenleri de yer aldı.İşbirliği Protokolü İmzalandıSaruhanlı Cumhuriyet İlkokulu ile Kosova Vustri Şehri'nin Mustafa Venhari İlkokulu arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Protokol gereği Kosova'da Mustafa Venhari İlkokulunda seçmeli olarak haftalık iki ders saati öğrencilere Türkçe dersi verilmesi öngörülüyor.
 
Saruhanlı Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçekleşen protokol imza törenine Kosova Vistru Milli Eğitim Müdürü MusayTerbunya, Mustafa Venhari Okul Müdürü Şükrü Bunyaku, Saruhanlı Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Kaya, Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Ekrem Haras ve okul yöneticileri katıldı.
 
Kardeşlik protokolünün imzalanmasına öncülük eden ve aslen Manisalı olan Mehmet Erbil, imzalanan bu protokol ile amaçlarının Kosova'da unutulmaya yüz tutmuş Türkçe dilini yeniden canlandırmak olduğu ifade etti.Saruhanlı Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Kaya ise protokol ile iki kardeş şehrin kültür alışverişi ile birlikte eğitim de de ortak hareket edeceklerini söyledi.Bu projeye destek olan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil’e teşekkür etti. Vistru şehri Mustafa Venhari Milli Eğitim Müdürü MusayTerbunya ise protokol ile pekiştirilen kardeşliğin uzun yıllar sürmesi dileğinde bulundu.
 
 
 
 

 
Editör: TE Bilişim