Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’nın başkanlığında Üzüm Otel’de yapıldı.

Gündeme ilişkin çeşitli maddelerin ele alındığı toplantıda, belediyenin 2014 yılı faaliyet raporu okundu. Bu esnada yasa gereği Başkan Yaralı toplantıdan ayrıldı, toplantıya Meclis 1. Başkan Vekili Fahrettin Ayçiçek vekalet etti.

Okunduktan sonra Ayçiçek tarafından oylamaya sunulan Saruhanlı Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporu meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Yaralı Teşekkür Etti

Oylamanın ardından toplantıya geri dönen Yaralı, meclis üyelerine teşekkür ederek bundan sonraki süreçte de el birliğiyle Saruhanlı’ya güzel hizmetler kazandırmanın gayreti içinde olacaklarını belirtti.

Saruhanlı’nın ilçe oluşunun 62. yılında öncü ve örnek bir belediyeyi oluşturmuş olmanın haklı gururu içerisinde olduklarını ifade eden Yaralı, Saruhanlı’yaher anlamda sahip çıkan, sorunların çözümü adına ilçenin ürettiği tüm fırsatların sahiplenildiği nitelikli bir belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu:“Her yeni yıl, bir önceki yıldan daha verimli, daha dinamik geçiyor. Yoğun hizmetle geçen bir yılın ardından, bu hizmetlerimizin yer aldığı ve 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nda belirtilen ilke ve esaslara göre belediyemizin 2014 yılı Faaliyet Raporunu hazırladık. Kentsel hizmetlerde kente ve kent halkına en iyi hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Bütün çabamız Saruhanlı’nın daha çağdaş ve daha rahat yaşanabilir kent olması içindir. Bir yıllık faaliyet raporunda bu çalışmalarımızı detaylı olarak bulacaksınız.

Hizmetlerimizde açık, adil ve katılımcı anlayışı esas alarak, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda halkımızı tüm varlık değerlerinden faydalandırmak amacı ile hareket etmekteyiz. İnsan odaklı hizmet anlayışımız ile yaşlılar, gençler, kadınlar, çocuklar ve engelliler gibi toplumun her kesiminden kişilere yönelik sağlık, eğitim, istihdam, girişimcilik, kültür, sanat, teknoloji gibi hayatın her alanında, katılımcı demokrasi anlayışı ile faaliyet ve projeler yaparak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlamaktayız.

Saruhanlı Belediyesi olarak, proje ve faaliyetlerimizi,hemşerilerimizin öncelikleri doğrultusunda; kaynaklarımızı etkili ve verimli bir şekilde kullanarak ve hizmet kalitemizi yükselterek gerçekleştirdik. Göreve başlarken öncelikle alt yapı dedik ve kanalizasyon atık su arıtma ve içme suyu şebekesi yenileme çalışmaları ile bozulan yollarımızın yeniden düzenleme çalışmalarının büyük bir kısmını bitirdik. Bugün geldiğimiz noktadan göreve geldiğimiz ilk günlere baktığımda yüzüme engin bir tebessüm yayılıyor. Hep birlikte büyük işler başardığımızı görüyorum.”

Başkan Yaralı, hayata geçirdikleri çalışmalarda emeği geçen meclis üyeleri, birim müdürleri ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiğini söyledi.

Komisyon Üyeliği Seçimleri

Bu arada meclis toplantısında gizli oylama ile yapılan seçimde encümen üyeliğine Ak Parti grubundan Ramazan Murdan ve Alp Serdar Tuğsal seçildi.

Açık oylama ile yapılan seçimlerde ise Plan Bütçe Komisyonu üyeliğine Ak Parti grubundan Fahrettin Ayçiçek, Eşref Doğrukıran, Recep Çımat, CHP grubundan Cemal Gürsel Merter, MHP grubundan ise Ahmet Tunbalı seçildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliğine Ak Parti grubundan Recep Çımat, Burhan Tezcan ve Ekrem Cıllı, CHP gurundan Zeki Bilgin, MHP grubundan ise Mesut Karakış seçildi.

Hukuk Komisyonu üyeliğine Ak Parti grubundan Fahrettin Ayçiçek, Eşref Doğrukıran ve Ekrem Cıllı, CHP grubundan Cemal Gürsel Merter, MHP grubundan ise Süleyman Kahramanlar seçildi.

Kent Estetiği Komisyonu üyeliğine Ak Parti grubundan Recep Çımat, Ramazan Murdan ve Alp Serdar Tuğsal, CHP grubundan Hakkı Sönme, MHP grubundan da Erdal Çağlar seçildi.

Esnaf Ticaret Tarım ve Hayvancılık Komisyonu üyeliğine ise Ak Parti grubundan Fahrettin Ayçiçek, Burhan Tezcan, Eşref Doğrukıran, CHP grubundan Özkan Kavas, MHP grubundan ise İbrahim Aydoğan seçildi.

 

Editör: TE Bilişim