Okur,  Saruhanlı’da 110 bin dekar bağ alanın bulunduğunu kaydetti. Saruhanlı’da genelde sultaniye kurutmalık üzüm üzerine yoğunluğun olduğunu belirten Okur, “Bunun yanında çiftçimiz yeşile de sofralık olarak satmak için bazı alanlarda erken eren dediğimiz Superior Seedless üzüm cinsini yetiştiriyor. Bu çok fazla olmamakla beraber ilçemizde ekiliyor. Beklentilerimiz kurutmalık Sultaniye üzümde düşük. Çünkü doğa olayları bu yılı bizi çok etkiledi. Bu sıcaklardan dolayı yanmalar,  silkmeler meydana geldiği için rekoltenin bu yılı geçen yıla nazaran düşük olacağını tahmin ediyorum. Tabi arz talep meselesi bu. İnşallah fiyatlar düzgün olur. Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu olarak yaptığımız toplantıda 9 numara üzüme 13,5 lira fiyat istedik. Buradan inşallah devlet büyüklerimiz sesimizi duyar. Çünkü üzüm direk ihraç edilen, ülke ekonomisine kakta değer sağlayan bir ürün olduğu için üzümdü de iyi bir fiyat beklentisi bekliyoruz. İnşallah fiyatlar iyi olur, çiftçimizin yüzü güler” diye konuştu. 

Geçen yıl Saruhanlı olarak 38-40 bin ton civarında ürün elde ettiklerini, bu yıl ise 34-35 bin ton civarında bir üzüm beklediklerini vurgulayan Okur, “Üzümün başkenti dediğimiz bir ilçede bu kadar kayıp az bir kayıp değil. Alaşehir, Sarıgöl ve Salihli’de de üzümde kayıplar var. Biz kurutmalıkta ikinci ilçeyiz. Bizim rekoltemiz çok önemli. Bizdeki rekolte düşüklüğü diğer ilçeleri de etkileyecektir” diye konuştu. 

Üzüm hasadının mutluluğu içinde olduğunu belirten bağ sahibi Himmet Altan, “hayırlısıyla 2020 yılının ilk mahsulünü kestik. Allah bin bereket versin çok güzel mahsuller elde ettik. Dolu olmasına rağmen çok bir hasarımız yok fakat verimli bir yıl geçireceğimize inanıyorum. Gelen üzümleri erkenci olduğu için yaş üzüm olarak satamadık ve daha sonra kurutarak daha iyi bir verim aldık. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim