Saruhanlı Belediyesine ait düğün salonunda düzenlenen ödül törenine İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“Biz kitap okuyoruz” sloganı ile düzenlenen ve ilçede okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı yarışmaya katılan 40 veli ile 150 öğrenciden dereceye girenlerin ödülleri protokol üyelerince takdim edildi.

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, buradaki törende gazetecilere yaptığı açıklamada ilçede okuma alışkanlığı konusunda bireysel ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla kitap okuma yarışması düzenlendiğini belirtti. Saruhanlı Belediyesi’nin desteğiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortaokul öğrencileri ve velilere yönelik düzenlenen yarışmanın 5 Ocak ile 15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştiğini ifade eden Yaralı, şunları kaydetti: “Biz Kitap Okuyoruz” sloganı ile düzenlenen yarışma kapsamında 5. ve 6. Sınıf öğrencilerimiz için Kurtuluş Savaşı Hikayeleri, 7. ve 8. Sınıflar için Son Kahramanlar, velilerimiz için de Sarıkamış Beyaz Hüzün kitapları olmak üzere okullarımıza toplam 300 kitap hediye ettik. Bu doğrultuda öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin ortak bir proje etrafında çalışmalarını sağlayarak okul başarılarını arttırmak için, öğrenci-veli-okul, işbirliğine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.”

DERECEYE GİREN VELİ VE ÖĞRENCİLER

Yarışmada 5. ve 6. sınıflar kategorisinin birincisi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Beyza Oruç, 7. ve 8. sınıflar kategorisinin birincisi Halitpaşa Ortaokulu öğrencisi Cemre Su olurken, bu kategoride birinci öğrenci velisi ise Gül Seher Aygün olarak ödüle değer bulundu. Yarışmanın 5. ve 6. sınıflar kategorisinin ikincisi Cumhuriyet ortaokulu Öğrencisi İsmail Eren Üresin, 7. ve 8. sınıflar kategorisinin ikincisi Neval Yaralı, Milli Egemenlik Ortaokulu Öğrencisi Ebrar Demirkaya olurken, bu kategoride ikinci olan öğrenci velisi ise Ayşegül Doğru oldu. Yarışmanın 5. ve 6. sınıflar kategorisinin üçüncüsü Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Zehra Doğru, 7. ve 8. sınıflar kategorisinin üçüncüsü Milli Egemenlik Ortaokulu Öğrencisi Furkan Atcı olurken, bu kategoride üçüncü olan öğrenci velisi de Ozan Çelemen oldu.

Editör: TE Bilişim