Kahvehane işleten Ufuk Üçkan sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında sitemini dile getirdi. 21 yıllık esnaf Ufuk Üçkan, sosyal medya üzerinden yaptığı konuşmada, “21 yıldır kahveciyim. Bana bir kez destek yok. Lanet olsun böyle adalete. Devletten hiç bir şey istemiyorum. Kapatıyorum artık. Yardım bile istemiyorum. Yardımda onların olsun” sözlerini dile getirerek işletmesindeki çay kazanını işyerinin önüne fırlattı.  Esnaf Ufuk Üçkan’ın sosyal medyadaki görüntülü paylaşımı Türkiye’nin gündemine oturdu. 

Kahveci esnafının sıkıntılarını dinleyen CHP’li Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, pandeminin başladığı ünden bu zamana kadar belediye olarak kahvecilere destek olduklarına dikkat çekere şöyle konuştu:

“Belediye olarak kahveci esnafımıza pandemi süreci başladığı günden bu zamana kadar destek olmaya çalıştık ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ancak esnafımız borçlarından ve işyerlerinin kapalı olmasından dolayı zorluk yaşıyorlar. Kanunun bize verdiği yetki çerçevesinde Ufuk Üçkan’a elimizden gelen desteği yapacağız.”

Esnaf Üçkan’ın siteminin Türkiye’de esnafın yaşadığı sıkıntının en net göstergesi olduğunu ifade eden CHP Manisa İl Başkanı Semih Balan ise şunları söyledi:

 “Kahveci esnafımızın durumu Türkiye’nin gerçekten ne hale geldiğinin özetidir. Türkiye’nin tek bir gerçek gündemi ekonomik krizdir. Kahveci arkadaşımız Ufuk Üçkan’ın yaşadığı sıkıntı ve haklı sitemi ekonomik krizin ne boyutlarda olduğunu en iyi şekilde anlatıyor. CHP olarak her zaman mazlumun ve mağdurun yanındayız. Ufuk Üçkan ve onun gibi kahveci esnafımız asla yalnız değildir. Onların yaşadığı sıkıntıları her alanda dile getirmeye dile getireceğiz.”

CHP İl Başkanı Balaban konuşmasının ardından kahveci esnafına maddi destekte bulundu.

Editör: TE Bilişim