Saruhanlı ilçesi Azimli- Gökçeköy Mahalleleri arasında bağlantıyı sağlayan ve zaman içerisinde yıpranan yol, bölge sakinleri için adeta çile dönmüştü. Mahalle muhtarları, bakımsız ve kötü görünümde olan yollarının yenilenmesi talebini Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e iletti. Mahalle muhtarlarının talebine duyarsız kalmayan Başkan Ergün, mevcut güzergâhta beton yol uygulamasına başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu; Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, MHP İlçe Başkanı Baki Ulu, Belediye Meclis Üyeleri, Saruhanlı Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Serdar Özgedik ve mahalle muhtarları ile birlikte çalışmaların devam ettiği yolda incelemede bulundu.

“Yol yapım 4 mevsim mesaide”

Bölgede yürütülen çalışma hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, “Saruhanlı ilçemizde 2 ayrı noktada beton yol uygulamamız devam ediyor. Şuanda Azimli Mahallemize giden Gökçeköy’de son bulan 14 kilometrelik hattın üzerindeyiz. Burada mekanik çalışmalarımızın büyük bir kısmını tamamladık. Aynı anda da, beton imalatlarına devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi ekipleri olarak, 12 ay boyunca yol yapımlarına devam ediyoruz.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları ve destekleri doğrulusunda güçlendirdiğimiz makine, ekipmanlarımız ve çeşitli tekniklerle sürdüğümüz yol yapımları devam edecektir.  Şuanda da önümüzdeki asfalt sezonuna hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız. Temel ve yol genişletme çalışmalarımız başladı. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Muhtarlar Memnuniyetlerini Paylaştı

Azimli-Gökçeköy Mahalleleri arasında başlatılan beton yol uygulaması bölge sakinlerinde heyecan uyandırdı. Yapılan çalışmanın mahalleleri için önemine değinen mahalle muhtarları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler.

Azimli Mahalle Muhtarı Osman Yanar: 2009 yılından beri Azimli Mahallesi sakinlerimizin teveccühüyle mahalle muhtarıyım. 2 dönem boyunca Manisa’mızı belli bir seviyeye getiren Cengiz başkanıma bizzat şahitlik yaptım. Yaptığı bütün hizmetlere şahit oldum. Cengiz başkanımın her yerde eserleri mevcuttur. Ben bu vesileyle, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e, mahalle sakinlerim adına sonsuz teşekkür ediyorum. Kendilerinden rica ettik. Mahalle sakinlerimize gerçekten çok büyük umut verdiler. Cengiz başkanımızın bu çalışmalarını görmeyip de, karşılık vermemek elde değil. Kör veya sağır olmak gerekir. Çalışan insanı takdir etmek, yanında olmak, arkasında yürümek gerekir. Biz de bu hususta, her zaman Cengiz başkanımızın yanındayız.

Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Günay: Manisa’mıza ve mahallerimize kazandırdığı bu güzel hizmetlerde Rabbim yardımcısı olsun. Bizim bu yolumuz, 5 mahalle olarak çok sorunlu bir yoldu. En son, 1995-1996 yıllarında hizmet almıştık. En sonunda, bize bu güzel hizmeti kazandırdı. Kendisine 5 mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum. Hem çiftçimiz, hem Manisa’da yaşayan vatandaşlarımızın, köyümüze ulaşımı daha rahat sağlanacak.  Mahallerimizin bütün ihtiyaçlarına tek seferde cevap veren Cengiz başkanımıza saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum. Hizmetleri daim olsun.

 Hacımusa Mahalle Muhtarı Mehmet Soydan: Çok güzel bir hizmet oluyor. Daha önce çok sorunlu bir yoldu. Bu çalışmayla çok rahat bir ulaşım olacak. Cengiz başkanımıza ve emek veren herkese teşekkür ederiz. Allah razı olsun.

Gözlet Mahalle Muhtarı Nuri Gelgör: Cengiz başkanımızdan Allah razı olsun. Köyümün suyu ve yolu yoktu. Köyümün su ve yol sorununu Cengiz başkanımız çözdü. Cengiz başkanımızdan Allah bir kere değil, bin kere razı olsun. Mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Selamlarını sunarım, saygılar.

Gökçeköy Mahalle Muhtarı Zafer Deşek: Efsane başkanıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım. İlçeye en uzak mahalle, bizim mahallemiz. Yolumuz çok kötüydü, atıldı. İlçeye ulaşamıyorduk.  Kendisinden Allah bin kere razı olsun.

Editör: TE Bilişim