Başkan Bilgin, vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve Ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen “30 Ağustos Zaferi’nin” 98. yıldönümünü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirten Bilgin, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Türk Milleti, haklı ve onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bu gün de Ülkemizin ve Milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz Milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idraki olarak, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla andığını dile getiren Bilgin, mesajını şu sözlerle tamamladı;

"Bizler de bugün, devraldığımız onurlu mirasın sorumluluğunu biliyor, uygarlık yolunda hiç durmadan yürüme azmini koruyoruz. 
Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Zaferin yıldönümünde, Cumhuriyetimizin değerlerinin vazgeçilmez olduğunu bir kez daha tekrarlıyor, Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum." 
 

Editör: TE Bilişim