Başkan Yaralı, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla ilçede görev yapan 600 öğretmene tebrik kartı göndererek, öğretmenler gününü kutladı.

Yaralı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada  “Sevgi elçileri” olarak tanımladığı öğretmenlerin, sınıfta yaşama sevinci, toplumda huzur, ülkede barış, meslektaşları arasında da demokratikliğin simgesi olduklarını söyledi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Başöğretmen unvanını almasının yıl dönümünün bir kez daha büyük bir coşku içinde kutlandığını ifade eden Yaralı, şunları kaydetti;

“Atatürk, 'Öğretmenler sizin başarınız, Cumhuriyet'in başarısı olacaktır' sözleri ile öğretmenliğin ne kadar büyük sorumluluk isteyen bir meslek olduğuna dikkat çekmiştir. Bu sebeple öğretmenlerimiz, Yeni Türkiye'nin başarıya ulaşması için en önemli unsur olarak, geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızın yol göstericileridir. Öğretmenlik bu onurlu görevi ile sevgi ve fedakarlık üzerine kurulu son derece saygın ve kutsal bir meslektir. İnsanı işleyerek, ona şekil vererek, hayata hazırlayan öğretmenlerimiz, dünyanın var oluşunun her döneminde gelişimin ve ilerlemenin anahtarı olacaklardır.”

Fedakar öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada özgür, güçlü ve saygın bir medeniyet olarak sonsuza kadar var olacağımıza içtenlikle inandığını dile getiren Yaralı, açıklamasını şu sözlerle noktaladı;

“Öğretmenlerimiz yeni nesillere toplumsal değerlerin, ulusal kültürün, iyi birey olmanın ilkesel özelliklerinin aktarılmasında birincil aktörlerdir. Bunun yanında, öğretmenlik mesleği, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.

Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.”

 

 

Editör: TE Bilişim