Yunan işgalinde düşman askerlerinden saklanmak ve korunmak için ağacın gövdesinin içine girip saklananlar olduğunu dedelerinden duyduğunu kaydeden mahalle muhtarı Akif Karadağ kuruyan selvinin yerine yenilerini ekeceğini söyledi.
Emcelli Mahallesi Mezarlığının adeta simgesi haline gelen 200 yıllık selvi ağacının yıllardır onca kış ve badireye rağmen ayakta kaldığını ancak nedenini bilmedikleri bir şekilde bu yıl kurumaya başladığını kaydeden Emcelli Mahallesi Muhtarı Akif Karadağ, "Köy mezarlığımızdaki mezar taşları üzerinde 300 yıla aşkın kabirler var. İki asırlık selvi nice soğuklara, sıcaklara şu ana kadar direndi.Bu yıl neden olduğunu anlayamadığımız şekilde kurumaya başladı. Gerçekten iki asırlık selvinin kuruması bizleri üzdü.'' dedi.
Emcelli Mahallesi Muhtarı Akif Karadağ, dedelerinden iki asırlık selvi hakkında bir çok hikayelerin anlatıldığını belirterek, "Dedem anlatırdı. Yunan işgalinde düşman askerlerinden saklanmak ve korunmak için bu ağacın gövdesinin içine girip saklananlar olurmuş. Kurtuluş Savaşına da tanıklık etmiş bir ağaç. kuruması bizleri derinden üzdü ama onun yerine yeni selviler dikeceğim." iye konuştu.
Editör: TE Bilişim