Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, önceki akşam çiftçi Mehmet Balbay tarafından evin önünde yakalanan flamingo, Sarıgöl Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Hüseyin Aktaş’a teslim edildi. Flamingoyu merak eden vatandaşlar derneğe akın ederken, flamingo dernek tarafından Manisa Doğayı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekibine teslim edildi.

Sarıgöl Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Hüseyin Aktaş tarafından teslim alınan flamingo, ilçede merak konusu oldu. Flamingoyu televizyon ve kitaplardan gören vatandaşlar canlısını yakından görebilmek için dernek lokaline akın etti. Hüseyin Aktaş, bu konuda şöyle konuştu: "Yolunu şaşıran bir flamingo ilçede ilk kez yakalandı. Görmek isteyenler derneğimize geldi. Çok sevimli bir kuş. Dernek olarak Manisa Doğayı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne bildirdik. Manisa’dan gelen ekibe flamingoyu teslim edip gönderdik" dedi.

Uzun bacaklı, perde ayaklı, gövdeleri mekik biçimli, beyaz pembemsi tüylü, ince uzun boyunlu, gagası içe doğru kıvrık ve ucu siyah bir kuş türü olan flamingolar Türkiye’de sadece Tuz gölü, İzmir Çamlaraltı tuzlası ve Gediz deltasında yaşıyor. Genellikle toplu olarak yaşayan flamingolar tropikal bölgeleri seviyor ve boyları 130 santime kadar çıkabiliyor.

Editör: TE Bilişim