Sarıgöl Belediyesi tarafından ilçenin Mimar Sinan ve Siteler mahallelerinde başlatılan yol genişletme ve kaldırım çalışmalarında zeytin ağaçlarının köklenerek kaldırılması mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

Çalışmaların Orman İşletmesi ve İlçe Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ve belediye denetiminde yapılığını belirten Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, vatandaşların yapılan çalışmaların yanlış anlaşılmasından ve bazı kişilerin olayı körüklemesinden kaynaklandığını belirtti. Başkan Selçuk, "Çalışmaların yapıldığı alanda zeytin ağaçları köklenmekte ancak ağaç katliamı yapmıyoruz. Köklenen zeytin ağaçları belediye ekiplerince kökleri ıslak çuvallara sarılarak fidanlığımız götürülmekte başka alanlara dikilmekte. Köklenen zeytin ağaçları yine ekiplerce ev sahiplerine istedikleri anda kendi ev bahçelerinde dikilmesi için verilmektedir. Yol genişletme ve yeni kaldırım çalışmalarında bahsi geçen cadde ve sokakların kaldırımlarına göz estetiğe uygun ışıklandırma ve görseli olacak çeşitli güzel ağaçlar dikilecek. Yenilenecek olan cadde sokak yolları ve kaldırımlarda yayalar daha rahat gezebilecektir." dedi.

Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, çalışmalar esnasında bir çok evin bahçesinin yola intikal etiğini de belirterek, "Belirlenen evlerin duvarları yıkılacak, vatandaşlarımızın kendilerine ait olan bahçelerin duvarlarını çekecekler. Bazı evlerin yola kadar girmesiyle elektrik direkleri bile şahsın evinin bahçesinde olduğu bir gerçek. Belediye olarak ağaç katliamına karşıyız, sökülenlerin daha fazlası estetiği güzel çeşitli ağaçlar cadde ve sokakların kaldırımlarına dikilecek. Yola işgal edenlerle mücadelemiz sürecek." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim