Sarıgöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarının beslenmesi için, sekiz merkeze beslenme ünitesi yerleştirildi.

Sarıgöl’de sokak hayvanlarının kış aylarında beslenmelerini sağlamak amaçlı sekiz ayrı merkezde beslenme ünitesi kurduklarını belirten Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, "Kış aylarında sokak hayvanları beslenme sıkıntısı çekmekte. Bu nedenle zabıta müdürlüğümüz ilçemizin sekiz ayrı merkezine sokak hayvanları ve kuşların beslenmesi için beslenme üniteleri koydu. Beslenme ünitesinin alt bölümü kedi ve köpeklerin, üst bölümü de kuşların yiyecek ve su içmeleri için dizayn edildi. Buralara her gün yem, su, yiyecek konulmaktadır. Beslenme üniteleri ilerleyen günlerde artacak. Beslenme ünitelerine hayvan sever vatandaşlarımızda yem, su ve yiyecek bırakabilecek." dedi.

KÖPEK BARINAĞI HAZIRLIĞI

Sokak hayvanlarını beslenme ünitelerinden ayrı olarak köpek barınağı için de düğmeye basıldığını açıklayan Başkan Selçuk şunları söyledi:

"Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi’nin ortaklaşa başlattıkları köpek barınağı yapma hazırlıkları projesi hazırlandı. Proje onay bekliyor. Köpek barınağımız Sarıgöl Tırazlar Mahallesinde deve güreşlerinin yapıldığı alanın yakınları seçildi. Köpek barınağı hayata geçirilmesine az zaman kaldı. Böylelikle sokak köpeklerini bir arada tutacağız ve bakımları, beslenmelerini yapacağız."

Editör: TE Bilişim