Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk, son zamanlarda, ’Sağlık sigortası ve hediye kazandınız’ şeklinde telefonlara gönderilen mesajlarla dolandırıcılıkların arttığını ve bunun üzerine öncelikle PTT ve bankaların güvenlik görevlilerine daha dikkatli olmaları konusunda bilinçlendirmek için seminerler vermeye başladıklarını belirtti.


Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk, ilk etapta ilçede faaliyette bulunan bankaların ve PTT görevli personellerine dolandırıcıların hangi yöntemleri kullandıklarını açıkladı. Salih Öztürk yaptığı konuşmasında, "Banka ve PTT önlerinde bulunan ATM gişelerine gelen telaşlı ve panikleme içinde olan özellikle elinde cep telefonuna konuşan kişilere duyarlı olup uyarılarak durumun anında 155 Polis imdat aranmalıdır. Yine bankalarda ve PTT’de telaşı ve korku içinde para göndermeye çalışanlar uyarılmalıdır." dedi.


Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk, konuşmasında dolandırıcılığı son zamanlara giderek arttığını belirterek, "Cep telefonlarınızdan, ’Ben Savcıyım, subayım, polisim’ gibi tanıtarak, sizlerden para talep edenlere kanmayın. Zira yalandır, dolandırıcıların ağına düşersiniz. Ayrıca, cep telefonları ile size ‘’’sağlık sigortası borcunuz var, yoksa icra işlemi başlayacak’ deniliyor. Ya da ’Sağlık paketi almışsınız, üç yıllık aidat ödemediğinizden adınıza 7 bin 500 TL icra takibin başlandı.’ deniliyor sakın kanmayın. Yaklaşan yeni yıl nedeniyle de telefonlarınız ’Size hediye cep telefonu çıktı.’ diyerek dolandırıcılar devreye giderek sizleri dolandırmaya başlayabilirler bunları kanmayın. Böyle durumlarda mutlaka 155 Polis İmdat aranmalıdır." diye konuştu.


Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Lokalinde PTT ve Bankaların çalışan personeline verilen dolandırıcılık semineri ilgiyle izlendi. İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk, dolandırıcılıkla ilgili bilgilendirme seminerlerinin önümüzdeki günlerde mahalle muhtarlarına, öğretmenlere ve vatandaşlara da verileceğini belirterek, "Tanımadığınız kişilerden size gelen, talepleri kanmayın, inanmayın dikkate almayın." dedi.

Editör: TE Bilişim