Partililere hitaben birer konuşma yapan milletvekilleri daha sonra ilçede esnaf ziyareti yaparak şehit Haşim Dirik'in annesi Huma Dirik'i ziyaret ederek taziyede bulundu.
Sarıgöl’de parti lokalinde bir araya gelen milletvekilleri yaptıkları konuşmalarında 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’ni kutladı. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, "Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümü nedeniyle şehitlerimizi saygıyla anıyor ve sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Sarıgöl’ü çok seviyorum. Sarıgöl’de güneş ışığı ve ısısı bir başka doğuyor. Çanakkale ölümüne giden Mehmetçiklerin zaferidir. Çanakkale az olan bir ordumuzun çok olan orduları yendiği bir yerdir." dedi.
CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu ise, "Çanakkale’de ordularıyla destan yazan Mustafa Kemal ve arkadaşlarının zafer yazdıkları yeniden bir ülke olduğumuz zaferdir. Buradan tüm şehitlerimizi rahmetle anmaktayım. Ruhları şad olsun." diye konuştu.
CHP Gurup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, Çanakkale’de destan yazanlara çok şeyler borçlu olduklarını dile getirerek, "Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale’de takviye askerlerin gelmesi için askerlerine ölmeyi emrettiği bir destan yeridir. Tüm şehitlerimizi saygıyla anmaktayız. Ankara’da terör nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin sayısı 216 oldu. Buradan ruhları şad olsun diyorum. Ailelerine de baş sağlığı diliyorum. Şehit düşen asker ve polislerimize de saygıyla anıyorum. Türkiye bir kaos içindedir. Mecliste dokunulmazlık konuşuluyor ama 40 tane dosya bekletiliyor. Biz diyoruz ki, CHP’de eski ve yeni milletvekilleri hakkında bir tane bile yolsuzluk yoktur. Şimdi burada neden toplanıldı bunca insan bizde demokrasi var. Askeri ücreti biz seçimlerde yükselteceğiz. Onlar olmaz dediler ama şimdi yaptılar. Bizim vaadimizdi. Demek ki biz iktidar olursak daha iyisi olacak. Bundan sonra AKP kaçacak, CHP peşinde olacak. CHP her zaman başı dik olarak dolaşacak." dedi.
CHP Milletvekilleri partililerle buluşmanın ardından ilçede esnaf ziyaretleri yaptılar. CHP'li milletvekilleri daha sonra terör olaylarında şehit düşen Haşim Dirik’in annesi Huma Dirik’in evine giderek ziyarette bulundu.

 
Editör: TE Bilişim