Sarıgöl Belediyesi tarihinde ilk kez deve güreşi organizasyonu gerçekleştirecek. 20 Aralık Pazar günü halka açık ve ücretsiz yapılacak olan deve güreşlerinin geleneksel hale getirileceği ve güreşlere Ege Bölgesinin farklı il ve ilçelerinden çok sayıda devenin katılacağı öğrenildi.

Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, ilçede belediye olarak ilk kez deve güreşi tertip edeceklerini belirterek, "İlçemizde şu an 15 kişi deve beslemekte. Yıllardır dernekler yardım amaçlı olarak zaman, zaman ilçede deve güreşleri tertip etmekte. Sarıgöl Belediyesi olarak bin yıllık bir gelenek olan deve güreşlerini ilçemizde de, yaşatmak ve gelecek kuşaklara deve güreşlerini sevdirmek istiyoruz. Bu yıl Sarıgöl Belediyesi 1. Geleneksel Deve Güreşlerini organize ediyoruz. 20 Aralık Pazar günü Sarıgöl-Tırazlar Mahallemizdeki alanda yapılacak olan deve güreşlerimize Ege Bölgesinin çeşitli il ve ilçelerinden 77 deve ile Sarıgöl’den 7 deve olmak üzere toplam 84 deve güreşlere katılacak. Tertip ettiğimiz deve güreşlerini vatandaşları ücretsiz izleyecek. Deve güreşleri sayesinde ilçemize çok sayıda da misafir ağırlayacak olması ilçemizin tanıtımı yönünde de etkili olacak." dedi.

Sarıgöl’de 20 Aralık Pazar günü yapılacak deve güreşleri için ilçenin birçok yerine duyuru afişleri asılarak vatandaşlar deve güreşlerine davet edildi.

Editör: TE Bilişim