Geçtiğiniz günlerde akşam saatlerinde Manisa’nın Salihli ilçesinde başlayan sağanak yağmur ve dolu yağışı nedeniyle üzüm bağları ve tarlalarda çok büyük zararlar oluştu. 

SALİHLİ PROTOKOLÜ MAĞDUR ÇİFTÇİLERİ ZİYARET ETTİ

Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy ve Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, afetten zarar gören bölgeleri inceledi. 

Çiftçilerle görüşen protokol üyeleri, zararın büyüklüğü konusunda bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
AK Parti Salihli İlçe Başkanı Selçuk Dinç de çiftçilerle görüşerek geçmiş olsun dileklerini paylaştı. 

“YÜZDE 65 İLA YÜZDE 100 ORANINDA ZARAR VAR!” 

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde yaşanan sağanak yağış ve dolu afeti tarlalarımızı ve üzüm bağladımızı mahvetti. Bu afet çiftçilerimizi yaktı.Gökçeköy,Çapaklı,Taytan(Bezirganlı), Kırdamları ve Adala başta olmak üzere mahallelerimizde biber, karpuz, mısır ve üzüm bağlarımızda yüzde 65-70 ile yüzde 100 arasında zarar yaşandı. Çiftçilerimiz perişan. Bu afette bizlerin yanında olan vekilimize, kaymakamımıza, belediye başkanımıza, il ve ilçe müdürlerimize ve Ticaret Borsası Başkanımıza teşekkürlerimizi iletiyorum. Salihli Ziraat Odası, bu süreçte Ziraat Mühendisleriyle birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin çiftçimizle birliktedir. Yetkililerden de çiftçilerimizin zararlarının koşulsuz ve şartsız bir şekilde karşılanmasını talep ediyoruz. Tüm üreticilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim