Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli’ye kazandırılacak Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu Temel Atma Töreni ile Salihli Atıksu Arıtma Tesisi, MABEM, Gıda Bankası, Gümüşçayı Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, Durasıllı İtfaiye Müfrezesi, Gümüşçayı Çok Amaçlı Etkinlik Salonu ve Salihli Atıksu Arıtma Tesisi projelerinin açılışları, törenle gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, eşi Sevgi Kayda, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Erdal Nohutçu ve Şehnaz Başaran, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, MHP İl Başkan Vekili Hüsnü Bayraktar, Ülkü Ocakları İl Başkanı Murat Yörük, Daire Başkanları, Başkan Danışmanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

AÇILIŞLAR GERÇEKLEŞİYOR
Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri’nin konseriyle renklenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Salihli’ye en güzel hizmetleri ulaştırmanın çabasında olduklarını söyledi. İl genelinde art arda açılışlar gerçekleştiğini belirten Başkan Kayda, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ederek, “Sayın Başkan’ım, Allah razı olsun sizden. Allah uzun ömürler versin” dedi.

DUR-GEÇ KÖPRÜLERİ HİZMET FİTİLİNİ ATEŞLEDİ
Kayda’nın ardından kürsüye davet edilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla şehir merkezinden başlayan değişim ve dönüşüm, artık Salihli’mizde de kendini gösteriyor. Dur-geç köprülerinin tarihe karışmasıyla Salihli’mizde hizmet fitilini ateşledikten sonra bugün de Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu projemizin temelini atacağız. Ayrıca hizmete kazandırdığımız Salihli Atıksu Arıtma Tesisi, MABEM, Gıda Bankası, Gümüşçayı Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, Durasıllı İtfaiye Müfrezesi ve Gümüşçayı Çok Amaçlı Etkinlik Salonu projelerimizin de resmi açılışlarını gerçekleştireceğiz” dedi.

ŞEHİTLERİ RAHMETLE ANDI
Konuşmasına terörü lanetleyerek başlayan Başkan Ergün, “Konuşmama başlamadan önce terör belası nedeniyle hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların son bulacağı, şehit haberleri almadığımız günleri yüce Rabbimden niyaz ediyor; vatan savunmasında şehit düşen polis ve askerlerimizle hain saldırılar sonucu hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Bu mübarek günler vesilesiyle terör belasının ülkemizden defolmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

SALİHLİ’YE OLİMPİK TESİS GELİYOR
Temelini atacakları Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu projesinin, Salihli Belediyesi ile güzel bir işbirliğinin ortaya çıkardığı örnek bir proje olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Manisa merkezde 19 Mayıs 2015’te açılışını yaptığımız projemizin bir benzerini Salihli gençliği için hayata geçiriyoruz. 8 milyon 277 bin lira+K.D.V bedelle ihalesini gerçekleştirdiğimiz bu güzel projemiz: 3 bin 750 metrekare kapalı alan üzerinde, spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, kondisyon salonu, kafeterya, mescit, açık otopark, soyunma odaları, hakem odaları, antrenör odası, ses kayıt odası, tuvalet, duş odaları, asansör, engelli asansör, yönetim odaları, kazan dairesi, depolar ve tribünleri içeriyor. Yer teslimini 8 Şubat’ta gerçekleştirdiğimiz bu güzel projemizin 210 takvim günü içerisinde bitmesi planlanıyor. İnşallah bir aksilik olmazsa Eylül ayında bu güzel projemizin açılışını yaparız” dedi.

MABEM 480 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİYOR
Gençlerin eğitimlerine katkı sağlamak, onları zararlı alışkanlıklardan koruyup, vatanını milletini seven, ailesine ve milletine faydalı birer birey olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla önemli hizmetler yaptıklarını da belirten Başkan Ergün, “MABEM eğitim kurumlarımız bunlardan bir tanesidir. Manisa merkezinde yüzde 95’lerin üstünde başarı oranıyla göğsümüzü kabartan bu hizmetimizi, Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte il genelinde yaygınlaştırdık. Salihli ilçemizde de 7 Kasım 2015 tarihi itibariyle ders başı yapan eğitim kurumumuz 12 derslikli olup, 3 personel ve 16 öğretmen ile 480 öğrencimize eğitim veriyor. Aydınlanma Devrimi'nin mimarı Büyük Önder Atatürk'ün hayata geçirdiği laik ve çağdaş eğitim sisteminden vazgeçmeyen bir anlayışla, eğitim sistemimizdeki fırsat eşitliği ihlaline en azından il genelinde son vermeyi hedefliyoruz. Ailelerimizin çocuklarını çağdaş bir mekanda, en kaliteli yayınlar ve başarılı eğitmenlerle buluşturarak eğitimde fırsat eşitliğini yaratacak, her yıl binlerce öğrencimizin hayallerine ulaşmasına yardımcı olacağız. Manisa’da yol, kaldırım, altyapı, çevresel projeler gibi birçok projeye imza atıyoruz. Ama en önemlisi insan yetiştirmek. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak. Onları eğitmek. Bilimi kullanmalarını sağlamak ve topluma kazandırmak. Bunun da yolu eğitimden geçiyor” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI
Gençlerin yanında geleceğin teminatı olan çocukları da unutmadıklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Bugün açılışını yaptığımız Gümüşçayı Çocuk Kültür Sanat Merkezi ile tam 341 çocuğumuza hizmet vereceğiz. Yaklaşık 200 bin TL’nin üzerinde bir bedelle bu hizmetimizi Salihlili çocuklarımıza kazandırdık. Bugün itibariyle eğitime başlayacak merkezimizde 3 derslikte 4-12 yaş arasındaki çocuklarımıza 11 branşta eğitim verilecek. İngilizce, Türkçe, Matematik, Mental Aritmetik, Satranç, Okul Öncesi, Halk Oyunları, Bale, Ritmik Jimnastik, Resim, Gitar ve Keman eğitimleriyle çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunacağımız merkezimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah gerek çocuk merkezlerimizden, gerek MABEM’lerimizden vatanına, milletine bağlı, Atatürk ilke ve inkılaplarını kendisine yol belleyen, ülkemizin gururu olacak gençler yetişmesine vesile oluruz” dedi.

“SAĞ ELİN VERDİĞİNİ, SOL EL GÖRMÜYOR”
Gıda Bankası projesinin de Salihli’de hizmete başladığını belirten Başkan Ergün, projeyle ilgili şunlara yer verdi: “İl genelinde hayata geçirdiğimiz bu önemli projemizde gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit edip, onları rencide etmeden kendilerine verdiğimiz kartlarla alışverişlerini yapma imkanı sağlıyoruz. Tabi Salihli’miz bu konuda biraz daha şanslı. Çünkü Zeki Başkan ilçemize güzel bir Gıda Bankası kazandırmıştı. Yeni yıl itibariyle bizim de Gıda Bankamız ilçemizde hizmete başladı. Büyükşehir Belediyemizin açtığı Gıda Bankası’ndan şu an itibariyle tam 257 gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşımız yararlanıyor. Bu gıda bankalarının yerini seçerken, merkezden uzak ve görünmeyecek yerlerde olmasına özen gösterdik. Ayrıca alışverişini yapan ihtiyaç sahibi vatandaşımızın kullandığı poşetlerde de herhangi bir amblem, marka ya da buna benzer bir bilgiye yer vermiyoruz. Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi terbiyesiyle yetişen bizler bu sözü kendimize ilke edinerek bu projemizi hayata geçirdik. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.”

DURASILLI’YA İTFAİYE MÜFREZESİ
Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte tamamen Büyükşehir Belediyesi uhdesine geçen itfaiye birimlerinin araç ve ekipmanlarını yenilediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bunun yanında olası bir yangın ve kurtarma bölgesine en hızlı şekilde ulaşılabilmesi amacıyla ilimiz genelinde itfaiye müfrezeleri inşaatına başladık. Salihli ilçemizde de bugün açılışını yapacağımız Durasıllı İtfaiye Müfrezesi bunlardan bir tanesi. Gönül ister ki, hiçbir yangın, afet, kaza ve benzeri herhangi bir olumsuzluk yaşanmasın. Ama hayatın içinde olan bu tür olumsuzluklara en kısa zamanda müdahale edebilmek amacıyla önlemlerimizi almak bizlerin görevi. Bu düşünceden hareketle 40 metrekarelik itfaiye noktası, 108 metrekare de itfaiye araç parkı olmak üzere toplam 148 metrekarelik Durasıllı İtfaiye Müfrezesi’ni hizmete kazandırdık” dedi.

DÜĞÜN SALONU HİZMETTE
İlçe ve mahallelere söz verdikleri düğün salonu projelerini de bir bir hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Ergün, “Bir diğer hizmetimiz de düğün salonu. İlçelerimizi ve köylerimizi ziyaretimizde vatandaşlarımızın bizden bu yönde talepleri olmuştu. Biz de talepler doğrultusunda çalışmalarımızı yaparak, birkaç mahallenin kullanabileceği salonları bir bir ilçelerimizde hayata geçirmeye başladık. Gümüşçayı Çok Amaçlı Etkinlik Salonu projemiz de bunlardan bir tanesi. 744 metrekarelik alan üzerinde inşa ettiğimiz bu güzel salonumuz 430 bin lira gibi bir bedelle tamamlandı. İlçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yılmaz Mahallemizde çalışması devam eden 2’nci düğün salonumuzun da artık çevre düzenlemelerine geçildi. 1-2 hafta içerisinde tahmin ediyorum bu çalışmalarımızı tamamlayıp, Yılmaz Mahallemize güzel bir salon kazandırmış olacağız” diye konuştu.

360 DEKAR TARIM ARAZİSİNİ SULAMAYA AÇTIK
Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde ilaçlama faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Başkan Ergün, üreticiye yönelik çalışmalar hakkında da önemli bilgi ve müjdeler verdi. Başkan Ergün, “Salihli ilçemiz sınırlarında gündüz ve gece 3 ekip görevlendirdik. 3 adet araç, 1 adet ekip sorumlusu, 3 adet araç şoförü ve 9 adet ilaçlama personeliyle ilaçlama hizmetlerimizi yürütüyoruz. Burada üretici kardeşlerime de müjdelerim var. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız bünyesinde İğdecik Mahallemizde atıl durumdaki tarımsal sulama sondajının tarımsal sulamaya çevrilmesiyle 360 dekar tarım arazisini sulamaya açtık. Projemizin uygulanması ile 400 bin TL civarında yıllık gelir artışı öngörüyoruz” dedi.

ERKEN UYARI İSTASYONU KURULDU
Damatlı Mahallesinde tarım arazilerinin sulanması amacıyla mevcut gölet Salihli Belediye Başkanlığı’nın da katkılarıyla büyütülerek sulanan arazi miktarının arttırıldığını ifade eden Başkan Ergün, “Kabazlı ve Taytan Mahallelerimize 2 tane erken uyarı istasyonu kurduk. Bu sayede hastalık ve zararlılarının mücadele zamanlarının önceden tespit edilerek üreticilere duyurulması ile zamansız ve gereksiz yapılacak ilaçlamanın önüne geçilmesi sağlanacak. Tahmin ve Erken Uyarı sistemi ile 3 saat önceden Zirai Don Tehlikesi tahmin edilerek sistemde kayıtlı üreticilerimiz Kısa Mesaj yoluyla uyarılıyor” diye konuştu.

ZEYTİN VE MEYVE BAHÇELERİ KURULACAK
Manisa’da seracılığın geliştirilmesi ve düşük gelir seviyesindeki ailelerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi, refah düzeylerinin yükseltilmesi ve kendi imkanlarıyla geçinebilecekleri bir hale gelebilecekleri fırsatı sağlama amacıyla Sera malzemesi vermeyi planladıklarını anlatan Başkan Ergün, “Salihli ilçemiz de proje kapsamına alındı. Bir adet 500 metrekarelik sera maliyetinin 15 bin TL civarında olacağını öngörüyoruz. Yine bu projemizin maliyetinin yüzde 75’i Büyükşehir Belediyemiz, yüzde 25’i de çiftçi katkısı olarak karşılanacak. Meyve yetiştiriciliğinin geliştirilmesi noktasında Salihli ilçemizin Bozdağlarda bulunan mahallelerinde Ceviz ve meyve türleri ile diğer kırsal mahallelerinde Zeytin kapama bahçeleri kurulmasını planlıyoruz. İl genelinde 2016 yılında 10 bin adet Ceviz Fidanı, 50 bin adet Zeytin Fidanı ve 10 bin adet Muhtelif Meyve Fidanı dikimi yapılmasını planladık. Proje fidan alım tutarının yüzde 75’i Büyükşehir Belediyemizden, yüzde 25’i çiftçi katkısı olarak karşılanacak. Büyükşehir Belediyemizce sağlanacak olan katkı tutarını geri ödemesiz, hibe olarak vereceğiz” şeklinde konuştu.

ARICILIĞA DESTEK SAĞLANACAK
Ülkemizde bal veriminin çok düşük düzeylerde olmasının önemli bir sorun olarak karşımıza çıktığını belirten Başkan Ergün, “İlimiz arıcılığı için de en önemli sorunların başında genç ve nitelikli ana arı kullanılmaması gelmekte. Bu durumun düzeltilmesi amacıyla bu yıl içinde Salihli ve Turgutlu ilçemizdeki arıcılara 5’er adet Batı Ege Arısı cinsi ana arı dağıtılması planlarımız arasında. Ana arı teslim edeceğimiz üreticilerimize eğitim de vereceğiz. İl genelinde 3 yılda toplam 6 bin 500 adet ana arı dağıtılmasını hedefliyoruz. Proje sonunda koloni başına bal verimlerinde yüzde 30 ile yüzde 60 verim artışı bekliyoruz. Ayrıca Arı Sütü, Polen, Propolis gibi yüksek katma değerli arı yan ürünlerinin üretimlerinde de önemli artış olacaktır” dedi.

YENİ ULAŞIM HAT MÜJDESİ
İl genelinde toplu ulaşımda başlattıkları dönüşümün Salihli’de devam ettiğini belirten Başkan Ergün, “Salihli ilçemiz sınırları içerisinde; Taytan-Adala, Durasıllı, Sart-Kapancı-Hasalan Mahallerimize Salihli merkezinden 3 hatta 3 otobüs ve Salihli-Manisa hattında 1 otobüs olmak üzere toplamda 4 araç ve 5 adet şoför ile toplu taşıma hizmeti veriyoruz. Ayrıca, herhangi toplu taşıma hizmeti bulunmayan mahallerimiz içerisinde bulunan Karaağaç-Yağmurlar, Dombaylı-Mamatlı, Çökelek-Karayahşi, Allahdiyen-Gökköy, Yeniköy-Çamurhamamı mahallerimize yeni hat planlama çalışmalarımız devam etmekte. Önümüzdeki hafta araçlarımız geliyor, 15 güne kadar da sizlere hizmet vermeye başlayacak. Buradan bu mahallelerimize de müjdeyi vermiş olayım” dedi.

9 BİN 500 METRE ŞEBEKE HATTI YENİLENİYOR
MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde atık su arıtma tesisleri, altyapı, kanalizasyon, içme suyu ve depolarla ilgili yoğun çalışma programının devam ettiğini aktaran Başkan Ergün, “Bunları da ana başlıklarıyla belirtmek istiyorum: Başlıoğlu Mahallemizde 7 bin 700 metre şebeke hattı yenilenmesi ve 1 adet yeni 100 metreküp içme suyu deposu yapılması, Çaypınar Mahallemizde 8 bin 500 metre içme suyu şebeke hattı yenilenmesi ve 1 adet yeni 100 metreküp içme suyu deposu yapılması, Gökköy Mahallemizde 5 bin 300 metre içme suyu şebeke hattı yenilenmesi. Kısa süre içinde saydığım bu çalışmalar başlayacak. Salihli’de 95 mahalle projesi kapsamında Yeşilova Mahallesinde çalışmalar başladı. 9 bin 500 metre yapılacak içme suyu şebeke ve isale hattı çalışmalarında bin 850 metre boru döşendi. Eş zamanlı projede 8 bin 133 metre döşenecek kanalizasyon hattının 500 metresi tamamlandı” diye konuştu.

İÇME SUYU DEPOLARI YENİLENİYOR
Salihli Karaağaç’ta 4 bin 500 metre terfi ve içme suyu isale hattının yenilendiğini ifade eden Başkan Ergün, burada Manisa’da ilk defa güneş enerjisi sistemi ile çalışan su motoru uygulanmaya başladığını söyledi. İçme suyu depolarının yenilenmesi çalışmaları kapsamında Sart, Damatlı, Köseali, Bahçecik ve Poyraz Mahallelerinin depolarının yenilendiğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, Yağbasan, Çapaklı, Mersinli, Mersindere, Sart ve Tekelioğlu Mahallelerinin de içme suyu depo ve onarımlarının yapılacağını; bunların ihalesinin de 21 Nisan’da gerçekleşeceğini kaydetti. Adala, Mevlütlü, Başlıoğlu ve Şirin mahallelerinde yeni sondaj kuyusu açıldığını belirten Başkan Ergün, “İlçe merkezimizde 6, Allahdiyen Mahallemizde de bir olmak üzere toplam 7 tane daha sondaj kuyusu açacağız. Bu yıl Adala Mahallemizde içme suyu arıtma tesisi ve tesisin enerji nakil hattı yapıldı. Test çalışması yapıldıktan sonra çalışmaya başlayacak” dedi.

23 BİN 950 METRE KANALİZASYON HATTI YENİLENECEK
Yıl içerisinde Poyrazdamları ve Mevlütlü Mahallelerinde Terfi, Şebeke ve İsale hatları ile İçme Suyu enerji nakil hattı yapılacağını belirten Başkan Ergün, “Salihli’mizde geride kalan 2 yılda toplam 6 bin 39 metre kanalizasyon hattı yenilendi. 95 mahalle kapsamında; Başlıoğlu 4 bin 476 metre, Çaypınar 6 bin 300 metre, Gökköy 5 bin 41 metre, Yeşilova 8 bin 133 metre olmak üzere toplam 23 bin 950 metre kanalizasyon hattı yenilenecek. Bunların yapım ihaleleri ve yer teslimleri yapıldı. 4 Mahallemizdeki bu çalışmalarımızın ihale bedeli 2 milyon 197 bin 727 TL’dır. 95 mahalle kapsamının dışında ise; Adala ve Sart Mahallelerimizde gerçekleştirilecek kanalizasyon hattı projeleri için de hazırlıklar devam ediyor” dedi.

SALİHLİ’NİN ARITMASI HİZMETE AÇILDI
Atık suların arıtılması ile ilgili önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Ergün, şunları söyledi: “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya, yaşanılabilir bir çevre bırakmak için çevresel projelere büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda atık su arıtma tesisleri, katı atık bertaraf tesisleri gibi çevreyi koruyan projelere büyük yatırımlar yapıyoruz. Geçtiğimiz ay yaptığımız bu çalışmalar meyvesini verdi. Türkiye’nin en çok altyapı yatırımı yapan Büyükşehir Belediyesi ve en çok atık su arıtma tesisi yatırımı yapan idaresi olarak da MASKİ Genel Müdürlüğü’müz ödüllendirildi. Bugün de Gediz Nehri’ni temizlemek için önemli bir adımı da burada atıyoruz. 18 Mart 2014’te yapımı tamamlanan Salihli Atık Su Arıtma Tesisi’ni işletmeye açıyoruz. Tesisimiz 2025 yılına kadar, 140 bin kişilik nüfusa hitap edecek şekilde, ilçenin atık su kapasitesini karşılayacak düzeyde dizayn edildi.”

ATIKSU ARITMA TESİSİNİN ÇEVRE İZNİ ALINACAK
“9 adet personelin çalıştığı tesiste günlük olarak ortalama 20 bin metreküp atık su arıtımı yapılmakta. Tesisin 7 Aralık 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden “Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi”, 30 Mart 2016 tarihinde de yine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden “Geçici Faaliyet Belgesi” alınmış olup; MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından “Çevre İzni” alma yönündeki çalışmalar da devam etmekte. Çevre İzni alındıktan sonra Çevre Kanunu kapsamında Atık su Arıtma Tesislerinin Teşvik Tedbirlerinden faydalanılacak ve aylık yaklaşık 65 bin lira olan elektrik tüketim bedellerinin 30 bin liralık kısmının geri ödemesi Genel Müdürlüğümüze yapılacak.”

ADALA ARTIK ARSENİKLİ SU İÇMEYECEK
16 Mart 2016 tarihinde; 1 milyon 35 bin 360 TL sözleşme bedeli ile Meseç İnşaat Makina Taahhüt Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile sözleşmesi imzalanarak 18 Mart 2016 tarihinde 13 aylık süreci kapsayacak işin yer tesliminin gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Ergün, “Aylık bakım, onarım ve işletme maliyeti yaklaşık 80 bin TL’dir. Adala’mıza da bir müjdemiz var. Bildiğiniz gibi Adala’nın en büyük sorunu içme suyundaki arsenik problemi. Daha önce bir tesis yapılmış ancak 43 metreküp olan kapasitesi yetersiz olduğu için devreye alınamamış. Şimdi bunun iki katı büyüklüğünde kapasiteye yani 90 metreküp kapasiteye sahip bir içme suyu arıtma tesisi yapılarak bu sorunun giderilmesi noktasında önemli bir adım atıldı. Saatte 90 metreküp içme suyu üretecek kapasitede, insan müdahalesine ihtiyaç duymayan tam otomatik paket arıtma tesisi. Bu tesisin hizmete açılmasıyla birlikte içme suyundaki arsenik problemi giderilmiş olacak. Sondaj kuyularından elde edilen ham su, bu tesiste arsenikten arındırılarak, vatandaşımıza daha sağlıklı ve içilebilir su temin edilmiş olacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

KAVŞAK PROJESİ İHALE AŞAMASINDA
Durasıllı Atıksu Arıtma Tesisi’nin de, 5 bin metrekare alana kurulu, uzun havalandırmalı aktif çamur prosesle çalışan günlük 650 metreküp kapasiteli tesis olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “2025 yılına kadar 6 bin 500 nüfusa hitap edecek. Büyükşehir olarak devraldıktan sonra işler hale getirdik. Salihli’mize daha yapacak çok işimiz var. Bunları da çok vaktinizi almadan başlıklar halinde saymak ve sizlerin bilgilerine sunmak isterim. Garaj önü ile Dörtyol Kavşağı arasındaki bölgeye kavşak projemiz var. Burasıyla ilgili ihale aşamasına geldik. Çok sayıda ölümlü kazanın meydana geldiği o bölgeye inşallah Eylül-Ekim aylarına kadar bu önemli kavşak projemizin temelini atma aşamasına gelirsek, 2017 yılının son çeyreğinde ilçemize güzel bir kavşak kazandırmış olacağız. Bu sayede yaşanan kazaların da önüne geçeceğiz” dedi.

YENİ PROJELER İÇİN GERİ SAYIM
İlçede eski Özel İdare binası yerine yapacakları MABEM ve Koordinasyon Merkezi binası projesinin proje ihalesinin bittiğini belirten Başkan Ergün, “Yakın zamanda yapım ihalesine çıkacağız. İtiraz olmazsa 3-4 ay içinde bu projemizin Allah nasip ederse temelini atmış oluruz. 535 araçlık yeraltı otoparkı, 700 tezgah kapasiteli pazaryeri ve 44 adet işyerinden oluşan Yer altı Otoparkı, Pazaryeri ve Bedesten Çarşısı projemizin de proje ihalesi bitti. Bunun da yapım ihalesine çıkmak için gün sayıyoruz. Gümüşçayı Rekreasyon Projemiz için de çalışmalarımıza hız verdik. Bildiğiniz gibi 38 bin metrekarelik alan üzerindeki bu projemizde muazzam bir peyzaj çalışması, çocuklarımız için masal ormanı gibi A’dan Z’ye birçok sosyal alanın yer alacağı merkezdeki Atatürk Kent Parkı benzeri bir proje planlarımız arasında. Buranın proje ihalesi yapıldı. Yaklaşık 1 ay gibi bir zamanda tamamlanacak ve akabinde yapım ihalesinin startını vereceğiz” dedi.

SALİHLİ’DE 170 KİLOMETRE ASFALT YAPILACAK
2015 yılında ilçe genelinde 35 bin 122 metrekare parke, 656 metre bordür, 120 metre oluk çalışması yaptıklarını belirten Başkan Ergün, “Bu çalışmaların toplam maliyeti 1 milyon 112 bin 270 TL civarında. 2016 yılı için de 80 bin metrekare parke, bin 500 metre bordür ve 500 metre oluk planlıyoruz. 2015 yılında asfalt ihalemize itirazlar nedeniyle zamanında başlayamadığımız çalışmaya rağmen ilçemiz genelinde 67 kilometre asfalt çalışması yaptık. Bu yıl itiraz olmaması durumunda Nisan-Mayıs döneminde başlatacağımız çalışmayla Salihli’mizde 170 kilometrelik asfaltlama çalışması yapmayı hedefliyoruz” dedi.

BİZLER HİZMET NEFERLERİYİZ
Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile birlikte ilçeye en güzel hizmetleri kazandırmanın çabası içinde olduklarını da ifade eden Başkan Ergün, “Sözün özü; gerek Belediye Başkanımız Zeki Kayda, gerek şahsım ve tüm Salihli ve Büyükşehir Belediyesi çalışanları olarak hepimiz birer hizmet neferiyiz. Manisa’mıza en güzel hizmetleri verebilmenin çabasındayız. Bugün de bunun birkaç örneğini, işbirliği ve dayanışmanın, tek ses ve tek yürek olmanın güzelliklerini Salihli’de yaşıyoruz. Bu duygularla temelini atacağımız ve açılışlarını yapacağımız proje ve hizmetlerimizin Salihli’mize hayırlı olmasını diliyor; projelerin hayata geçmesinde emeği olan tüm herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TEMELE İLK HARÇ PROTOKOL ÜYELERİNDEN
Konuşmaların ardından Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Başkan Ergün’e çeşitli hediyeler takdim etti. Ardından açılışı yapılan hizmetlerin temsili kurdelesi kesildi. Akabinde Salihli Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu’nun temeline ilk harç, protokol üyeleri tarafından butona basılmasıyla döküldü. Okunan dualar ve kesilen kurbanlarla hizmetlerin hayırlı olması dileyen protokol üyeleri temele nazar boncuğu attı.

FULAR HEDİYE ETTİLER
Salihli’de gerçekleştirilen temel atma ve toplu açılış törenlerinin ardından Başkan Ergün’ün eşi Şeyda Ergün ve Başkan Kayda’nın eşi Sevgi Kayda, Salihlili kadınlara fular hediye etti.
Editör: TE Bilişim