MANİSA'NIN ŞEHİDİ VAR

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammet Şahin'in Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki baba ocağında yas var.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi sınır kesimindeki Dağlıca Taburu'ndan kalkan Sikorsky tipi askeri helikopterin iniş sırasında teknik arıza nedeniyle düşmesi sonucu 5 asker şehit olmuş, 7 asker de yaralanmıştı. Kazada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammet Şahin'in (27) baba ocağına ateş düştü. Gece yarısı şehidin babası Rıfat (66) ve annesi Hüsniye Şahin'in yaşadığı Sarıgöl ilçesine bağlı Yeşiltepe köyündeki evine gelen Alaşehir Kaymakamı ve Sarıgöl Kaymakam Vekili Musa Uslan, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Gencay Taşdemir, Doktor Cenk Çelik ve Yeşiltepe Muhtarı İsa Duman, aileye oğullarının şehit olduğu haberini verdi. Şehadet haberinin duyulmasının ardından yakınları ve köylüler eve akın etti. Anne Hüsniye Şahin sinir krizi geçirirken, baba Rıfat Şahin'in ise gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Anne Hüsniye Şahin’in "Yandım Muhammed’im, yandım. Muhammed’imi getirin bana, Muhammed’im nerelerdesin, annen yollarına bakıyor nerdesin. Yaktın beni bu mübarek aylarda. Hani gelecektin bana yardım edecektin, hani ağabeyinin düğünün sen yapacaktın oğlum" sözleri yürekleri dağladı.
Şehit babası Rıfat Şahin, "Oğlumla en son 2 gün önce konuşmuştuk. 'Ben çok iyiyim baba, kendine iyi bak' dedi. 20 günlük izine gelecekti. Karakoçum gitti. Evliydi, bir çocuğu vardı" diye konuştu.
Gece boyunca evin önünde hazır bekleyen 112 sağlık ekipleri aileyi sürekli sağlık kontrolü altında tutarken, şehit evine Türk bayrağı asıldı. Köy camisinden şehit asker için sela verildi.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Muhammet Şahin'in Siteler Mahallesi Camii'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Yeşiltepe köyü kabristanına defnedileceği öğrenildi. 5 yıldır görev yapan ve 6 kardeşin en küçüğü olan Şahin'in evli ve bir çocuğu olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim