Salihli ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, biri örgütün Ege Bölge sorumlusu olmak üzere 9 kişi yakalandı. Şüphelilerden 8'i serbest bırakılırken, Ege Bölge sorumlusu olduğu iddia edilen Z kod adlı S.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca kadın olduğu öğrenilen S.K.’nın örgüt içerisinde canlı bomba eğitimi aldığı iddia edildi. 
Manisa’da katıldığı bir program çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, canlı bomba iddialarının tümünün asılsız olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:
“Canlı bomba lafı çok abartılıyor. Yakalanan kişi canlı bomba değil. Biz de öyle bir bilgi yok. Canlı bomba diye duyduğunuz lafların çoğu uydurmadır. Biz bu konularla ilgili zaman zaman açıklama yapıyoruz. Öyle bir bilgi olsa onu da paylaşırız. Zaten öyle bir bilgi olsa biz buralarda duramayız, daha hareketli oluruz. Öyle bir hava seziyor musunuz? Öyle bir şey yok. İşimizi yapıyoruz. Yakalanan kişi bir bayan. İzmir’den yasa dışı işleri organize etmek için gönderilmiş. Şuan tutuklandı. Bir sorun yok. Ondan önceki tutuklanmıştı zaten. Vatandaşımızın hiçbir şekilde telaşlanmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil. Her zaman 155-156 açıktır, aranabilir. Biz işimizin başındayız. Manisa ile ilgili canlı bomba falan hiç duymadım. Ciddiye alınabilecek canlı bomba diye bir bilgi bize hiç gelmedi.“ 
Editör: TE Bilişim