Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin servis taşımacılığını denetim altına almak ve korsan taşımacılığın önüne geçmek amacıyla hayata geçirdiği J plaka uygulaması çerçevesinde, Salihli’deki şoför esnafı, J plakalı personel servis aracı çalışma ruhsatlarına kavuştu.

Otogar bekleme salonundaki törende konuşan Salihli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Murat Dağıstanlı, ülkenin parlayan yıldız sektörünün servis taşımacılığı görüldüğünü söyledi. Dağıstanlı konuşmasına şöyle devam etti: “Çünkü 25 Şubat 2003 tarihinde çıkıp, 25 Şubat 2004 tarihinde uygulamaya başlayan 4925 sayılı Karayolu Yasası ile bir devir kapanıp, bir devir açılmıştır. Tüm ülke genelinde yolcu taşımacılığı sıkı bir şekilde yetkilendirme ve denetleme kurallarına bağlanmaya başlamıştır. Yeni çıkarılan yasa ile 2012 yılında 13 ilimiz Büyükşehir yapılmış ve Manisa’da bu çerçevede büyükşehir olmuştur. Manisa Büyükşehir Ulaştırma Koordinasyon Daire Başkanlığı da yolcu taşımacılığına el atarak mevcutları düzenlemeye başlamıştır.”

“BU ÇOK ACI BİR TÖREN”

Bu törenin zevki sefa içinde yapılan bir tören olmadığını ifade eden Başkan Dağıstanlı, “Bu aslında çok acı bir törendir. Yapılmasının amacı da kanun ve yönetmeliklere derin bir anlayış çerçevesinde yaklaşan, bu kanun ve yönetmeliklerin devletimizin yasama organları tarafından yapıldığına inanan, bu yasa ve yönetmeliklerin şahsi olarak bizim tarafımızdan çıkmadığına, bizlerin sadece bir aracı olduğuna inanan siz meslektaşlarıma teşekkür etmek amacıyla düzenlenmiş bir törendir. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Dağıstanlı’nın konuşmasının ardından J plakalı personel servis aracı çalışma ruhsatları sahiplerine verildi.

Editör: TE Bilişim