MASKİ Genel Müdürlüğü Manisa genelinde, öncelik sırasına göre belirlediği planlama kapsamında içme suyu ve kanalizasyon hatlarındaki yenileme çalışmalarına devam ediyor. MASKİ Salihli ilçesinde 95 Mahalle Projesi ile yaklaşık 32 bin metre içme suyu, 25 bin metre de kanalizasyon hattını yenileme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İlk etapta ilçenin 4 mahallesini kapsayan proje kapsamında, MASKİ ekipleri Yeşilova’daki çalışmalarında büyük ilerleme kaydetti. Yeşilova’da devam eden çalışmalarda toplamda 9 bin 200 metrelik içme suyu hattının 6 bin metresi tamamlandı.Kanalizasyon altyapısını yenileme çalışmalarında ise yaklaşık 9 bin metrelik hattın 5 bin metrelik bölümü bitirildi. MASKİ’nin, Başlıoğlu, Çaypınar ve Gökköy mahallelerinde de çalışmaları kısa süre sonra başlayacak.

ÇAYPINAR MAHALLESİ DOĞAL KAYNAK SUYUNA KAVUŞTURULDU
MASKİ ekipleri Çaypınar Mahallesinde yaptığı çalışmayla vatandaşların yıllardır süren içme suyu problemini ortadan kaldırdı. Uzun yıllar içme suyu olarak kuyu suyu içen vatandaşların sorunu MASKİ’nin çalışmaları sayesinde giderildi. Ekipler, Çaypınar mahallesinde terfi hattı döşeyerek doğal kaynak suyunun evlere ulaştırılmasını sağladı. MASKİ’nin yaptığı bu çalışma ile vatandaşlar sağlıklı içme suyuna kavuşturuldu.

SALİHLİ SAĞLIKLI BİR ALTYAPI SİSTEMİNE KAVUŞACAK
MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi:
“Çalışmalarımıza başlamadan önce ihtiyaç durumuna göre bir program oluşturmuştuk. Bu program kapsamında hızlı bir şekilde tüm ilçelerimizdeki çalışmalarımızı başlattık. Salihli’de ilk olarak 4 mahallemizin sorunlarını gideriyoruz. Yeşilova mahallesinde çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Diğer 3 mahallede de çalışmalarımız kısa bir süre içerisinde başlayacak. Bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte vatandaşlarımız sağlıklı bir altyapı sistemine kavuşacak ve uzun yıllar sıkıntı yaşamayacak.”
Editör: TE Bilişim