Manisa'nın Salihli ilçesinde kaybolan Figen Gezek'ten 12 yıldır haber yok. 
2010 yılında Manisa'nın Salihli İlçesi'nde seracılık yapan 37 yaşındaki Sabri S., resmi nikahsız birlikte yaşadığı 35 yaşındaki Figen Gezek'i öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 
Talihsiz kadının o günden bu yana ne cesedi bulundu ne de katili. Gezek belki de hayatta. Ancak o günden itibaren asla kimse haber alamadı ondan. 
O dönemde 2 çocuk annesi Gezek'in, 10 yıldır birlikte yaşadığı Sabri S. ile tartıştıktan sonra evini terkettiği belirtilmişti. Aramalara rağmen kadının izi bulunamadı. Genç kadının ailesi, kızlarını, eşi Sabri S.'nin öldürdüğünü öne sürerek savcılığa şikayet etti. Gözaltına alınan S., yeterli kanıt olmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu sürede, Figen Gezek'in ailesi televizyon programlarına da çıkıp kızlarının bulunmasını istedi, ancak sonuca ulaşamadı.
GİZLİ TANIK TUTUKLATTI
Geçen haziran ayında ortaya çıkan ve savcılığa giderek olayla ilgili ifade veren gizli tanık, Figen Gezek'i, Sabri S. 'nin öldürdüğünü öne sürdü. Bunun üzerine olayı soruşturan savcılığın talimatıyla, S. yeniden gözaltına alınıp adliyeye sevkedildi. Kasten öldürme suçlamasıyla sevkedildiği adliyede suçlamaları kabul etmeyen Sabri Sim ifadesinde şöyle dedi: "Figen Gezek ile yaklaşık 10 yıldır gayri resmi evliyiz. Ben resmi olarak başka biriyle evliyim. Eşim, Mardin'de yaşıyor. F. G. ile birlikteliğimizden iki çocuğumuz oldu. Ortadan kaybolduğu gece, evin tapusunun üzerine yapılması konusunda tartıştık. Tartışma sırasında kendisine bir tokat attım. Ardından odama geçtim. Gezek, 4 yaşındaki çocuğumuz G. 'yi alıp başka bir odaya geçti. Ben odada uyumuştum. Kızımızın ağlama sesiyle uyandım. Odaya girdiğimde Figen Gezek içeride yoktu. Kendisini cep telefonundan arayıp ulaşmak istedim. Cep telefonu kapalıydı. Kızımı alıp kız kardeşimin evine gittim. Babasının evine gitmiş olacağını düşünerek bir yere başvurmadım. Daha önce de defalarca evden kaçıp geri gelmişti. Ertesi sabah baldızımı telefonla arayıp ablasının evde olup olmadığını sordum. Eve hiç gelmediğini söyledi. Ben eşimi öldürmedim. Nerede olduğunu da bilmiyorum. Tüm aramalarıma rağmen bulamadım. "
AİLE PEŞİNİ BIRAKMIYOR
Figen Gezek'in ailesi, aradan geçen 12 yıla rağmen kızlarının aramaktan hiç vazgeçmedi. 
Son olarak Fulya ile Umudun Olsun programına katılan aile kızlarının bulunması için yardım istedi.
Program sunucusu Fulya Öztürk, olayın Manisa'nın Salihli ilçesinde gerçekleştiğini hatırlatarak, "Gören, duyan, bilen kim varsa ne olur yardımcı olsun. Bilgilerinizi bizimle paylaşın, bu acıyı sona erdirelim" diyerek seyircilere seslendi.

Av tüfeği ile şakalaşma ölümle bitti! 21 yaşındaki genç hayatını kaybetti Av tüfeği ile şakalaşma ölümle bitti! 21 yaşındaki genç hayatını kaybetti


 

Editör: TE Bilişim