Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sebahattin Yurt, “Manisa İl Sağlık Müdürlüğümüzün talepleri üzerine Şehzadeler İlçesi Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Manisa Şehir Hastanemizde dezavantajlı hastalarımıza, vatandaşlarımıza daha iyi bir iletişi kurma ve daha kaliteli bir hizmet üretilmesi adına 120 saatlik bir İşaret dili kurs programı hazırlandı. Bu kursa 20 tane hastane çalışanımızın iştiraki söz konusudur. Amacımız halka hizmet hakka hizmet mantığından hareketle dezavantajlı bireylerimizin, vatandaşlarımızın, devletimizin, hastanelerimizin imkanlarından daha iyi faydalanabilmeleri, hastane kapılarından geri dönmemeleri adına iyi ve sağlıklı bir iletişim kurmak amaçlanmıştır” dedi. 
Manisa Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Serkan Saka, “Manisa Şehir Hastanesi olarak İşaret Dili eğitimini başlatmış bulunuyoruz. Şehzadeler İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla 120 saatlik sürecek olan İşaret Dili eğitimi bugün itibariyle başladı. İlk periyotta 22 personelimiz bu eğitimi alacak sonrasında bir sertifikasyon süreci olacak. Bittikçe devamında bütün personelimize eğitim aldırmayı planlıyoruz. Hastanemize başvuran işitme engelli hastalarımıza özellikle ilk başvuruda birinci dereceden faydalandırmış olacağız ve onların işlerinin görülmesini sağlayacağız. Nihai hedefimiz bütün personelimize bu eğitimi aldırabilmek” diye konuştu. 
İşaret Dili Eğitmeni Sevgi Nane, “Yaklaşık 4 yıldır Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi’nde eğitmenlik yapmaktayım. Bu 4 yılda giderek artan bir eğitim talebi var özellikle işaret dili için. Ve Şehir Hastanesi’yle anlaşıldı ve eğitimler başladı.  Hafta için her gün buradayım. Gönüllü olarak genel bir ekibim var.  Gerçekten karşılaştıkları işitme engellilere yardımcı olabiliyorlar. Bu da gerçekten keyifli kılıyor her şeyi. Özellikle karşılamada bulunan ekip ilk birebir temas kuran ekip bu insanlarla.  Yani hastaneye girişten itibaren ihtiyaç duyuyorlar işaret diliyle konuşan birini görmek istiyorlar. Bu da çok yardımcı oluyor. Şehir Hastanesi çok geniş ve büyük. Neredeyse adım bayı yardımcı olacak biri var. O yüzden de işaret diliyle de yardımcı olabiliyorlar. Onların da özgüvenleri yerlerine geliyor. İşitme engellilerde karşılarında kendilerini anlayan birini görünce daha rahat hizmet aldıklarını hissediyorlar. Karşılıklı bir anlaşma var şuan” dedi.

Editör: TE Bilişim