Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici’nin açıklaması şöyle:
“11.06.2019 tarihinde Ziya Elmalı isimli hastanın vefatı üzerine yerel basın ve sosyal medyada yapılan asılsız haber ve paylaşımlar neticesinde kamuoyunun doğru bilgilendirmesi amacıyla bu açıklamaya gerek duyulmuştur.     
57 yaşındaki hasta için 11.06.2019 tarihinde 08:30:47’de 112 Acil Çağrı Merkezimiz aranmış, 08:33:51’de 112 ekibimiz 3 dakika gibi kısa bir sürede vakaya varmıştır. Ekibimiz vakanın evinde ilk müdahaleyi gerçekleştirerek genel durumu bozuk olan hastayı hemen hastaneye nakli yapılmak üzere 08:59’da ambulansla yola çıkmıştır.  Hastanın nâkili esnasında nabız alınamamış ve hastaya kalp masajı ambulansta yapılmış kırmızı kod verilerek hasta 09:02’de en yakın hastane olan Merkezefendi Devlet Hastanesine ulaştırılmış burada Acil Tıp Uzmanımız tarafından karşılanmıştır.
Acil Servis yeniden canlandırma odasına alınan hasta Acil Uzmanımız tarafından kardiyak nabız alınamaması nedeniyle kardiyak masaj yapılmış, eş zamanlı hava yolu güvenliği sağlanmıştır. Hastanın öyküsünde koroner arter hastalığı sorgulanmış, yapılan EKO’da kardiyak atım saptanamamış ve 40 dakika boyunca yapılan tüm müdahalelere rağmen kardiyak ritim alınamamış ve hasta kaybedilmiştir. Hastaya yapılması gereken tüm müdahaleler yapılmıştır. Ayrıca kardiyoloji uzmanı Merkezefendi Devlet Hastanesinde hastalarımıza hizmet vermektedir. Olayın yaşandığı 09:03’te hastanemizde kardiyoloji uzmanımız bulunmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
 
                             
 

Editör: TE Bilişim