Ak Parti eski milletvekili Selçuk Özdağ’ın Twitter hesabından yaptığı açıklamalar büyük yankı buldu. Manisahaberleri.com’a gelen yorumların geneli Özdağ’ea tepki şeklinde oldu.   
ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ? 
Selçuk Özdağ Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda bir yandan cumhurbaşkanlığı hükümet modelini eleştirirken bir yandan da kurulması gündemde olan yeni partiye de yeşil ışık yaktı. 
Özdağ açıklamasında; “Devlet malını 80 milyonun hakkı var titizliği ile korumuşsanız dindarsınız demektir. Önemli olan herhangi bir partiye mensubiyet değil bu meziyetlere sahip olmaktır.Usülsüz ihale yapan, devlet malına ganimet malı gibi çullanan, eş dost, akraba, yandaş, partili ayırımı yapan, siyaseti din haline getiren, yalan söyleyen, iftira atan hangi partiden olursa olsun dinle münasebetini sıfırlamış demektir. Bu seçim -partili Cumhurbaşkanı- sisteminin Türkiye gerçeklerine ne kadar uzak olduğunu göstermiştir. Bir ülkede her kurum taraf haline gelirse o ülkede parçalanma kaçınılmaz olur. (Ben de evet dedim, yanıldığımı görüyorum),Bu sistem tekrar gözden geçirilmelidir.   CB makamı bir partiyi değil tüm milleti temsil etmelidir. Vatandaşlarını partisine göre ayırmamalıdır. Toplumsal barışın bir sigortası gibi işlev görmelidir. Taraf olan bir makam toplumu uzlaştırma, barıştırma şansını kaybeder.

 CB sistemi de demokrasi içinde bir alternatiftir ama partili cumhurbaşkanlığı sistemi değil. Bizim gibi derin ayrılıklar yaşayan ülkelerde devletin tarafsızlığını kaybetmesi( çünkü CB makamı devleti temsil eder) ülkeyi felakete götürür. Seçimin Sonuçlarına itiraz hukuki ve demokratik bir imkandır, ancak o sonuçlara saygı göstermemek başka bir şeydir. Çünkü seçim kazanmak için sadece bir oy fazlası kafidir.” dedi. 

İŞTE GELEN YORUMLAR 
Murat Işıl
S sizin bu sözleri sarf etmediğinizi düşünüyorum. Şayet ettiyseniz de siz zaten Ak Partili değilsiniz olamazsınız da. Manisa ilimizde Vekil oldunuz Manisamıza ne kazandırdınız. Danışmanınıza iş bulmaktan başka.
Abdullah Akyol Ben de kendimce Özdağ için üzülüyordum. Bu adam gerçek milliyetçi ülkücülükten geldi neden bir görev vermediler diye. İnşallah bu haber doğru değildir. 
Osman Tulan Allah işte böyle insanların gerçek yüzünü gösteriyor zamanla
Ersin Akbaş Bunlar gibi herkes kendi vicdanında boğulsun resmen milletle dalga geçiyorlar
Abdurrahman Akar Bazı hataların telafisi olmaz ya da pahalıya patlar, Türk Milletine bunu yapmaya hakkınız yok.
Ercan Bakan İhtirasının kurbanı olan bir adamın milyonların gözünün önünde tükenişini izliyoruz. Reis haklıymış olduğu kaba göre şekil alan bir kişi imiş.  
Tahir Gokce Söylenecek çok şey varda değmez bunlarla uğraşmaya bunların karin ağrısı bitmez. Bizim Gördes’te bir söz vardır. 
Halit Çetin Sizin gibi şahsiyetler yüzünden Manisa’nın kaderi İzmir in arka mahallesi olmaktan öteye gidemiyor...
Selami Gezer Tek adamlık rejiminin bu ülkeye ne kadar zarar getirdiğini her akpartili anlayacak 
Hüseyin Şaşmaz Hiç samimi değil piyasada alıcınız kalmadı artık boşa kürek çekmeyin
Tuğrul Çöte yani parti kurulma yakındır o zaman bu ben kaçar mesajıdır ?
Ramazan Demir Zamanında ötseydin millet evet demeseydi...
Aydın Erdoğmuş Diktatörlüğü yeni mi gördün?
Abdullah Aslan ADAM olsaydın geçmişte çektiklerin acı'lar için reis'in davasına dört elle sarılırdın hain herif iyi ki seni kapı önüne koymuşlar
Çağatay Turbil Ah bu çıkarlar çıkarlar. Ozaman niye konuşmadın o kadar uğraş verildi yanlış olduğunu söyledik.
Hasan Yeşilçimen Aklınız yenimi başınıza geldi cumhurbaşkanını ülkenin kaçak sigortası gibidir en ufak bir kaçakta faaliyete geçer doğru olan için çaba sarf eder her kesimi ayrım yapmadan ötekileştirmeden kucaklaması gereken tarafsız yansız olması gereken bir makamdır düşüncem yanlış mı acaba
Hüseyin Keskin Bunları Manisa BŞB'ye aday gösterilmedikten sonra söylediğiniz için inandırıcı bulmuyorum. Kusura bakmayın...
Şenol Ündar İşin bitinceye kadarmış Selçuk beyim. Milletin vekili idin milletin en basit yapılabilecek işini bile halletmedin. Bu sistemin içindeydin
Şakir Selçuk Eski değil de yeni vekil olsaydınız aynı şeyi söyler miydiniz?
Çakır Mehmet Belediye başkanı adayı gösterilmedi diye karnı ağrıyor anlaşılan. Madem rahatsızdın neden o vakitte konuşmadın.
Feyyaz Turan Bu söylediklerinden anlaşılıyor ki AKP ne dindardır ne de vatansever.
Ozan Toköz Demekki Özdağ olası yeni partide kendine saf tutuyor
Sevgi Misser Kazanci Şimdimi aklın başına geldi oda iyidir zararın neresinden dönülse kardır Ama tabi dürüstçe
Onur Mutlu Daha dün e kadar toz kondurmuyordun şimdi kalkmış neler söylüyorsun.
 
 

Editör: TE Bilişim