Engelli dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Özkan’ı karşılayan ve ağırlayan Türkiye Engelliler Meclisi Manisa İl Temsilciliği Başkanı Ayşe Gerentepe nazik ziyaretleri için teşekkür etti. Türkiye Engelliler Meclisi’nin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi alan Yunusemre Belediye Başkan Adayı Kürşad Mithat Özkan, engelliler derneklerinin başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin sorun ve taleplerini dinledi.
Türkiye Engelliler Meclisi’nin kuruluşu ve projesi hakkında bilgiler veren engelliler derneklerinin temsilcileri, yerel yönetimlerden beklentilerini dile getirerek “daha erişilebilir, engellinin yanında, çözümleri de gerçekten uygun şekilde bulan yönetimler” istediklerini belirttiler. Yunusemre Belediye Başkan Adayı Kürşad Mithat Özkan, talepleri dinledikten sonra şunları söyledi: “Empati, iyi bir insanda olması gereken bir özellik. Her türlü projemizde her türlü çalışmamızda empatiyi hayatımızdan eksik etmeyeceğiz. Bunun size sözünü veriyorum ve hakikatten de bu oluşumu çok önemsiyorum. Yaptığım araştırmalar sonucunda amacının çok ulvi bir amaç olduğunu biliyorum. Biz de bu ulvi amacın bir yerlerinden katkıda bulunabilirsek, bir yerinden tutabilirsek, çorbada bizim de tuzumuz, katkımız olabilirse ne mutlu bize.”
 
Akülü araba şarj istasyonlarından engelli çocukların eğitimlerine kadar günlük yaşamlarındakini çeşitli aksaklıkları dile getiren Türkiye Engelliler Meclisi üyeleri, Yunusemre Belediye Başkan Adayı Kürşad Mithat Özkan’dan seçildiğinde çözüm odaklı ve erişilebilir olmasını istedi. Talepleri dinleyen Özkan, “biliyorsunuz ben engellilerin oldukça rahat koşullarda yaşadığı farklı ülkelerde bulundum, çalıştım, yaşadım. Bu sorunların çözümlerini ve örnek projeleri gördüm, yönetim anlayışım da bu deneyimden bağımsız olmayacaktır. Dünyada uygulanan çok güzel projeler var, aynı zamanda bakacağız kim nerede bu sorunu nasıl çözmüş. Sorunları halının altına süpürüp büyüyerek geri dönmesini beklemeyeceğiz. Hepimiz eşit şartlarda yaşama ve hizmetlere erişimde eşit koşullarda olma hakkına sahibiz. Bu nedenle en doğru, en hızlı ve en uygun çözümü sizlerle birlikte istişare ederek hayata geçireceğimize inanıyorum” dedi.
 
Pazar Esnafından Özkan’a Yoğun İlgi
Ziyaretin ardından İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Filiz Tuğçe Ayrancı, Yunusemre Belediye Meclis Üyesi adayları  ve partililer ile 75. Yıl Mahallesi’nde Cumartesi Pazarı’nı gezen Milletin Yunusemre Belediye Başkan Adayı Kürşad Mithat Özkan, pazar esnafı ve vatandaşlar ile sohbet etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Özkan, pazar esnafının dertlerini dinledi. Bazı vatandaşlar da Özkan’la hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim