CHP'liler bayramlaşma töreninde buluştu. 
CHP Grup Başkanvekili Özel ve CHP İl Başkanı Semih Balaban ilk olarak CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Zerrin İşnel ve partililer ile bayramlaştı. 
CHP İl Başkanı Semih Balaban Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde Ramazan Bayramı’nda yüzlerce insanın işsiz kaldığını ve yüzlerce bir çok kişinin de sebep olmadan çeşitli ilçelere sürgün olarak gönderildiğini öne sürdü. CHP’li Balaban, “Manisa bu yıl buruk bir bayram yaşıyoruz. Manisa Büyükşehir belediyesi ile ilgili yüzlerce telefon aldık. Yüzlerce insanın işten çıkartıldığına, yüzlerce insanın sürgünlere gönderildiğine, yüzlerce insanın ailecek bayrama buruk girdiğine tanık olduk. Büyükşehir belediyesi her türlü israfı yapıyor. Bir futbolcuya yeri geldiğinde 3 milyon TL ödüyor. Bir futbol takımına 30 milyon TL harcıyor. Ama insanları tazminatsız olarak kapının önüne koymak için Demirci ve Gördes gibi ilçelere her yere sürgün göndererek ‘Ya istifa et. Ya burada çalış’ mecburiyetinde tutuyor. Biz büyükşehir belediyesinin bayramda bu insanlara yaşattığı acıyı CHP İl örgütü olarak kınıyoruz.’’ diye konuştu. 

BAYRAMDA İSTANBUL MESAİSİ
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı’nda da tüm CHP’li milletvekillerinin 23 Haziran’da yeniden yapılacak olan İstanbul seçimleri için çalışmalarına devam edeceğini dile getirdi. CHP’li Özel, “Bütün milletvekillerimiz Arife ve bayramın birinci günü kendi memleketlerine gidebilecekler. Bu vesileyle ailelerimizle kucaklaşmaya geldik. Esas Türkiye’nin en büyük ailesi olan CHP’lilerimiz ile bayramlaşıyoruz. Sonra ailelerimizle bayramlaşıp seçim için kendi görev yerlerimize tekrar döneceğiz’’ dedi. 

“MANİSA’DA YAŞANAN OLAYLARA YETERİ KADAR DİKKAT ÇEKİLMİYOR’’
CHP Grup Başkanvekili Özel açıklamasının ikinci kısmında Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne eleştirilerde bulundu. Türkiye’nin yoğun gündemi sebebiyle Manisa’da yaşanan olaylara yeterince dikkat çekilmediğinin iddia eden CHP’li Özel, “Manisa’daki olanları şöyle ifade etmek lazım. Türkiye’nin yoğun gündemi, seçim iptali, yaşanan haksızlık Manisa’da yaşanan bazı olaylara kamuoyunun dikkatinin yeterince çekilememesinden dolayı oluyor. Manisa’daki işçi kıyımı gecenin geç saatlerine kadar gelen telefonlarla tüm siyasetçilere ve milletvekillerine iletiliyor. İnsanlar ‘Biz bir sene önce işe girdik. MHP döneminde işe girdik. Şimdi bizi neden işten atıyorlar’ diyorlar. AK Partililere yer açıyorlar diye ağlayanda var. ‘Bizi geniş ailemizin oyunun sözünü alarak işe aldılar. Oyumuzu aldıktan sonra attılar’ diyenlerde var. Biz birerer birer her vatandaşımıza sahip çıkmak zorundayız. Hangi partiden olduğu, geçmişte kime oy attığını önemsemeden bu insanlarımıza elimizden geldiği kadar sahip çıkacağız. CHP mağdurun kimliğine karşı her zaman kördür’’ dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü eleştirerek, “Bir gerçek var ki Manisalılar yavaş yavaş biz bunu tanıdığımız çok yakın siyaset arkadaşlarımızdan benzer savrulmaları ve hayal kırıklıklarını 2009 ve 2014 seçimlerinde yaşamıştık. Herkes Cengiz Ergün’ün iki yüzü olduğunu biliyordu. Bir yüzünün oy almak için her türlü tavizi verecek kendini senden gibi gösterecek, rakamları ve kelimeleri eğip bükebilecek, her türlü sahtekarlığı yapabilecek bir Cengiz Ergün vardır. Birde seçimlerden sonra gerçek yüzünü gördüğünüz Cengiz Ergün vardır. Bugün Cengiz Ergün yerelde iktidardaysa bundan önceki iki seçim ‘Aman AK Parti olmasında kim olsun’ diyenlerin gelmiş olan bir Cengiz Ergün. Bu ise rejime kasteden Anayasa değişikliğini yapmış, Atatürk düşmanlarına kucak açan, Cumhuriyet rejimini tehdit eden bir siyasi anlayışın ittifak adayı olabilmiştir. Bu şartlar altında bu Cengiz Ergün’ün bu yüzünü 5 yıl boyunca Manisalılara anlatmak ve 5 yıllık yerel siyasetin sonunda Manisa’yı hem AK Parti’den hem de onun ittifak ortağı Cengiz Ergün’den kurtarmak boynumuzun borcudur. Son borcumuz bu kaldı. Bundan önce verdiğimiz çok sayıda sözü tuttuk. Tutmaya da devam edeceğiz. Ama verdiğimiz en büyük söz budur. Manisa’yı Cengiz Ergün’den kurtarmak zorundayız. Son derece faydacıdır. Ama benimsediği yöntemler itibariyle ilkesiz, hileye, kandırmaya müsait ve 180 derece dönüşleri yapabilen kişiliğini, şimdide Manisa’da 1000 üzerinde ailenin ocağına bayramda ateş düşürerek göstermektedir’’ dedi. 

“BU YIL ÜÇ MİLLETVEKİLİ İMZALI BAYRAM TEBRİĞİ GÖNDERMEDİK’’
CHP’li Özel konuşmasının son kısmında 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimleriyle ilgili konuşarak, bu yıl bayramda Manisalı partililere üç milletvekili imzalı bayram tebrik kartı ve mektubu göndermediklerini, bunun yerine İstanbul’da ikamet eden 82 bin Manisalıya gönderdiklerini söyledi. CHP’li Özel, “Bu yıl YSK’nın yüzünden bayramımızı yapamıyoruz. 23 Haziran’da gerçek bayramımızı yapmak için bu bayramı feda ederek çalışmak zorundayız. Bu bayram CHP’li Manisalı vatandaşlarımız her bayram bizden aldıkları üç milletvekili imzasını bulunduğu tebrik kartı ve mektubu almayacaklar. Çünkü biz o bütçemizi İstanbul’da yaşayan kütüğü Manisa’ya kayıtlı 69 bin ve Manisa doğumlu 13 bin olmak üzere toplam 82 bin hemşerimize hem bayramını tebrik eden hem de 23 Haziran’da büyük mağduriyeti ortadan kaldırmak için onlara çağrıda bulunan bir mektup yolladık. Ramazan ayı boyunca gerek iftarlarda, gerek doğrudan derneklerine, buluştukları kahvehanelerine ziyaret yaparak binlerce hemşerimizi bulduk ve görüştük. Ama bir gerçek var. Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçimlerini kazandı. O gün Binali Yıldırım 3 bin oyla seçimi kazandığını belirterek seçimi çalmaya çalıştık. Biz buna izin vermedik. Sabaha karşı Süleyman Soylu ekiplerini harekete geçirerek çuvalları ele geçirmeye çalıştı. Çuvalların üzerlerine 20 gün boyunca oturarak buna da izin vermedik. Seçimi İstanbul il de çalmaya çalıştılar buna da izin vermedik. Ancak YSK’nın 7 tane hakim sıfatı taşıyan kişinin onurlarını ve gururlarını çalarak böyle bir haksız karar aldırdılar. Sandıktan çıkan İmamoğlu AK Parti baskısındaki YSK’dan çıkamadı. Şimdi hep birlikte büyük bir mücadele vermek durumundayız’’ dedi. 

Editör: TE Bilişim