Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı Semih Balaban,  il başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözlerine Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımı’nın vefatının 96.’ıncı yıldönümünü anarak başlayan CHP’li Balaban, “Zübeyde Hanımı saygı ve sevgiyle anıyoruz. İyiki dünyaya böyle güzel bir insan getirmiş diyoruz’’ dedi. 
Manisa’da yaşanan sağanak yağmur sebebiyle yaşanan doğal afete de değinen CHP’li Balaban, Manisa halkına geçmiş olsun dileklerini sunup, devletin yaraları sarması gerektiğini vurguladı. CHP’li Balaban, “Manisa’da 2 gündür ciddi bir yağış sonucu doğal bir afet yaşandı. Bu afette tabii ki yıllardır uygulanan yanlış şehirciliğin ve planlamanın da etkisi büyük oldu. Arkadaşlarımız bir çok bölgeyi gezdi ve olumsuz tabloyla karşılaştılar. Yetkililere bu konuda seslenmek istiyoruz. Afete mağruz kalan tüm mağdur vatandaşlarımızın zararlarının devlet tarafından en kısa sürede tespit edilerek, bu yaraların sarılmasını talep ediyoruz. Bu halkımızın talebidir’’ dedi. 
“MUHTARIN GÖREVİ HALKA HİZMET ETMEKTİR”
Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi için Ankara’ya giden 37 muhtarın tutumuna değinen Balaban, “Biz bütün muhtarlarımıza saygılıyız, bütün muhtarlarımızın siyasi görüşü olabilir ama siyasi görüşün olması farklıdır siyasallaşmak farklıdır. 37 tane muhtarımız Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi için Ankara’ya gitmişler, kulis yapmışlar. Biz muhtarlarımızın düşüncelerine saygı duyuyoruz ama muhtarlarımızın bir parti için böyle açıktan tavır almasını da uygun görmüyoruz. Kesinlikle Cumhuriyet Halk Partili de onlarca muhtar var ama muhtarın görevi halka hizmet etmektir. Bir siyasi partiden yana açıkça tavır almamaktır. 
“EMPERYALİZMİNE KARŞI MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ”
ABD Başkanı Danold Trump’ın Türkiye’ye yönelik “Türkiye Kürtleri vurursa ekonomik olarak yıkıma uğratırız” açıklamasını ele alan Balaban, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şiddetle reddediyoruz ve Amerikan emperyalizmine karşı tüm insanları tüm halkımızı ve Ortadoğu’daki tüm halkları birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Irak’taki, Suriye’deki, İran’daki, Filistin’deki tüm insanlığı Amerikan emperyalizmine karşı mücadeleye çağırıyoruz. CHP her zaman anti emperyalist tavrını tarihte liderleriyle davranışlarıyla kanıtlamıştır”
“CUMA GÜNÜ HER ŞEY NETLEŞECEK” 
Son olarak, yerel seçimde İYİ Parti ile yaptıkları ittifakı değerlendiren Balaban, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz bütün iyi niyetimizle bu ittifak görüşmelerini hem genel merkez düzeyinde hem de il düzeyinde yürüttük. En geç bu Cuma her şey netleşecek” dedi. CHP’li Balaban, Gölmarmara, Köprübaşı ve Demirci ilçelerinde de İYİ Parti ile mutabakata varıldığını belirterek, bu hafta içerisinde her şeyin netleşeceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim