Öner, “İP, fetö terör örgütünün desteğiyle kurulmuş,  CHP’nin desteğiyle Meclis’e girmiştir. Sözde milliyetçilik maskesiyle yolan çıkan İP, bugün pkk terör örgütünün siyasi kolu HDP ile işbirliği yapmakta, Türkiye’nin milli meselelerine muhalefet etmektedir.” dedi.

MHP'li Öner, “Biz HDP ile İP arasındaki işbirliğine yönelik somut örnekler veriyoruz. İP ile HDP’nin Meclisteki kanun görüşmelerinde birlikte oy vermelerinden, HDP ve İP Grup Başkanvekilleri ve milletvekillerinin TBMM’de birlikte basın toplantıları yapmalarına kadar birçok konuda somut örnekler veriyoruz. İP’li Hasan Eryılmaz HDP ile İP arasındaki işbirliğine yönelik bu açıklamamıza cevap vermek yerine başka konulardan bahsediyor. İP’li Hasan Eryılmaz HDP ile İP arasındaki işbirliğine yönelik açıklamamıza cevap veremez. Çünkü HDP ile İP arasındaki bu işbirliğini sağır sultan duymuş, kör gözler görmüştür” dedi.

MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner, “Cumhur İttifakı; Kıbrıs’da, Mavi Vatan’da, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde, Libya’da, Karabağ’da ve dünyanın birçok farklı noktasında Türkiye’nin milli çıkarları için mücadele etmektedir. Zillet ittifakı, Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu yapıyor, Türkiye’nin bu haklı mücadelesine karşı çıkıyor. Cumhur İttifakı, pkk terör örgütü ve işbirlikçileriyle mücadele ediyor. Zillet ittifakı, pkk terör örgütünün siyasi kolu HDP işbirliği yapıyor. Cumhur İttifakı, fetö terör örgütü ile mücadele ediyor. Zillet ittifakı, fetöcü hainlere sahip çıkıyor. Cumhur İttifakı, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan terör devletine karşı mücadele ediyor. Zillet ittifakı, Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör örgütlerine karşı hazırlanan Suriye ve Irak tezkerelerine ve terör örgütlerine karşı düzenlenen operasyonlara karşı çıkıyor” diye konuştu.

Öner, açıklamasınbda şunları kaydetti:

“FETÖ terör örgütünün desteğiyle kurulan İP’tir. Bunu ben söylemiyorum. İP’in kurucularından olan ve şu andaki mevcut genel başkan yardımcısı olan İP’in iki numaralı ismi söylüyor. İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın 18 Mayıs 2016’te bir televizyon programında “Meral Akşener’in Türkiye genelindeki bütün illerdeki programlarını FETÖ organize ediyor. O illerde yaşayan cemaat mensupları Meral Akşener’in mitinglerine ve toplantılarına katılıyorlar. Cemaatten kendine destek olduğu kesindir. Ne tür bir ilişkiye dayanır, bilmem. Cemaatin yayın organları Meral Akşener'i destekliyor.'' diyor. İP’in kurucularının da içinde yer aldığı birçok İP yöneticisi, İP ile fetö terör örgütü arasındaki ilişkiye yönelik benzer açıklamalar yapmıştır. 

İP başkanı çeşitli tarihlerdeki sosyal medya paylaşımlarında fetö terör örgütüyle mücadeleyi eleştirmiş, fetö terör örgütünün okullarına, dershanelerine, derneklerine, medya kuruluşlarına, bankasına ve fetöcü hainlere sahip çıkmıştır.  İP başkanı twitter üzerinden “Haşhaşi gibi çok ağır kelimelerle itham ediliyor bir grup. " diyerek fetöcü hainlere sahip çıkmıştır. İP başkanı yine twitter üzerinden “Önce dershaneler, sonra dışarıdaki okullar ve Bank Asya olayı. Sonra Samanyolu, Bugün TV, Zaman ve Bugün gazeteleri gelecek." paylaşımıyla fetö terör örgütüne karşı yapılan operasyonlara karşı çıkmıştır.  İP başkanı sosyal medya üzerinden "Teröristti vs. suçlamalarıyla 8 bine yakın polisin yeri değişti. Pek çok yargı mensubu hallaç pamuğu gibi oradan oraya atıldı" diyerek alenen fetö terör örgütünün savunuculuğunu üstlenmiştir. İP başkanı, "Kimse Yok Mu Derneği'ni terör, silahlı örgüt safına sokmaya kalkışırsanız bu adalet duygusuna, hukuk kavramına olan bütün güveni sarsar." diyerek KHK ile kapatılan fetönün derneğine sahip çıkmıştır. İP başkanı fetö terör örgütünün medya yayın organına katılarak, "Kaçma ve delil karartma şüphesi yoksa, o sanıkların mutlaka tutuksuz yargılanması gerekir. Sonuçta Hidayet Karaca da suçsuz olduğu anlaşıldığı takdirde, onun o yattığı süreyi de nasıl ödeyecek" diyerek fetöcü Hidayet Karaca’ya sahip çıkmıştır.

Geçmişte MHP’yi eleştirerek sözde milliyetçilik maskesiyle yola çıkarak İP’i kuranlar bugün pkk terör örgütün siyasi kolu HDP ile işbirliği yapmaktadır. 10 Ocak 2018 tarihinde  “İYİ Parti’yi, CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum.” diyen İP başkanı 15 Mayıs 2018’de HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istemiştir. İP başkanı, 26 Haziran 2018’de “Kürt siyasi hareketinin temsilcisi.” diyerek elinde şehit kanı bulunan HDP’yi meşrulaştırmaya çalışmıştır. 2018 yılında “İyi parti, teröristle masa kurmaz, pazarlık yapmaz” diyen, İP başkanı HDP ile işbirliği yapmış, Türkiye’nin üniter yapısını bozmaya yönelik gizli Anayasa toplantıları yapmıştır. İP başkanı, cezaevindeki terörist Demirtaş’ın "kahvaltı" teklifini kabul ederek ve terörist Demirtaş ile kahvaltı hayalleri kurmaya başlamıştır. İP başkanı, “Fırat'ın doğusuna gidilecek ne olacak?” diyerek Türkiye’nin terörle mücadelesine karşı çıkmıştır. İP başkanı ABD istemiyor diyerek Türkiye’nin milli çıkarları için aldığı S-400’lerin aktif edilmemesini istemiştir. 24 Nisan 2020’de “HDP, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısıdır. HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz” diyen İP başkanı, 2 Temmuz 2021 tarihinde "AK Parti ve MHP, HDP'yi şeytanlaştırdı.” diyerek HDP’ye sahip çıkmıştır.  Aynı İP başkanı, 24 Eylül 2021’de ise “ HDP, legal ve meşru bir partidir.” diyerek HDP’yi meşrulaştırmaya çalışmıştır. HDP’li Sırrı Süreyya Önder “Seçimler için dün bize aracı gönderen İYİ parti bugün bize koordinat biçemez.” diyerek İP ile HDP arasındaki işbirliğini itiraf etmiştir. HDP eski eski genel başkanı Ahmet Türk, Sırrı Süreyya Önder'in " İYİ Parti HDP'ye aracı gönderdi" açıklamasına ilişkin "Siyasette saklı kalması gereken bazı şeyler vardır." diyerek Sırrı Süreyya Önder’in açıklamasını teyit etmiştir. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan 22 Şubat 2020’de "Çekingenliği bırakın, ittifakı artık açıklayalım" sözleri HDP, CHP ve İP arasındaki ittifakı bir kez daha itiraf etmiştir.

Sözde milliyetçilik maskesiyle yola  İP başkanı önce partisindeki milliyetçileri tasfiye etmiş sonra da pkk destekçilerini İP genel başkan yardımcısı yapmıştır. İP Başkanı, İmralı Canisi Öcalan'a ev hapsi isteyen ve onun televizyon programlarına katılmasını isteyen Salim Ensarioğlu’nu İP Genel Başkan Yardımcısı yapmıştır.  İP Başkanı,  “Leyla Zana ilk kıvılcımı attı. Özerklik yetmiyor. Ellerimizi taşın altına koyarak Apo’yu ev hapsine yollayacağız.” diyerek pkk terör örgütünün ağzıyla konuşan Bahadır Erdem’i genel başkan yardımcısı yapmıştır. İP başkanı pkk destekçilerini genel başkan yardımcısı yaparak tarafını seçmiştir.

İP başkanı her önemli konuda “benim şahsi görüşüm” diyor.  İP’in ucunu kim çekerse oraya gidiyor.  Bir gün Pensilvanya’ya yanaşıyor, diğer gün CHP’ye yanaşıyor, ertesi gün HDP’nin peşinden koşuyor 

Fetö terör örgütünün desteğiyle kurulan, CHP ve HDP’nin desteğiyle Meclis’e giren İP, şimdi bunlara diyet borcunu ödüyor. Şehidimiz bacısına küfreden İP’li vekile sahip çıkan İP başkanı, İP milletvekilleri ve İP’li yöneticiler HDP’nin karşısında ve “burası kürdistan” diyen pkk destekçileri karşısında süt dökmüş kedi gibi susuyor. İP’e bir CHP vuruyor, bir HDP vuruyor. İP azcık “ben” demeye başlasa CHP devreye giriyor "İyi Parti'nin varlığı CHP sayesindedir" diyerek ayar veriyor. İP milletvekillerinin milliyetçilik damarları azıcık kabarsa terörist Selahattin Demirtaş hemen devreye girip İP’e hakaretleri sıralıyor, İP milletvekilleri süt dökmüş kedi gibi sus pus oluyor. HDP Milletvekili TBMM Genel Kurulunda İP milletvekillerinin yüzlerine bakıp parmak sallayarak “Size söylüyorum, İYİ Parti’ye söylüyorum. Bizim sayemizde o koltuklarda oturuyorsunuz” diyor. İP Milletvekillerinden çıt çıkmıyor. Çıkamaz, çünkü İP; fetö terör örgütünün desteğiyle kurulmuş, CHP ve HDP’nin oylarıyla Meclise girmiştir.

Türkiye düşmanları, yerli işbirlikçileri ve zillet ittifakı ne yaparsa yapsın Türkiye, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 2023, 2051, 2071 hedeflerine doğru, kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir. Türk Milleti, terör örgütleriyle işbirliği yapan, Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu yaparak milli çıkarlarımıza muhalefet edenleri Haziran 2023 seçimlerinde sandığa gömecektir.”

Editör: TE Bilişim