15 bin maden işçisi olan Soma’da işçilerin sendikaya üye olmak ve yaşam şartlarının düzeltilmesiyle ilgili her türlü engellerin ortadan kaldırılacağını belirten Akşener, “İş sağlığı ve güvenliği, sosyal haklar, ikramiye, prim konularında devlette ve özel sektörde çalışan işçilerimizin arasında ciddi farklar olduğunu biliyorum. Aynı işi yapan işçi kardeşlerimizin bu ücret adaletsizliği ortan kalkacaktır. Ancak önceliğimiz ekmeğini yerin metrelerce altından çıkaran işçilerimizin işten çıkıp ailelerine sağ salim kavuşması olacaktır. Bu nedenle yeni faciaların yaşanmaması, evlatların babasız kalmaması için Avrupa standartlarında her türlü hayati önlemi alacağız. Madenciyle maden ocağı sahibi arasında kalıp ocak sahibinden yana olan anlayışa son vereceğiz. Madenciden, insandan yana olan bir anlayışla geliyoruz. Manisalı kardeşlerimin de “Bu işin fıtratında ölüm var” diyenlere de işçimize tekme atanlara da sandıkta hesap soracağından hiç şüphem yok.
”ÇİFTÇİMİZ MALİYET YÜKÜNDEN KURTULACAK"
Üzümüyle ünlü Manisa’nın birkaç yıl öncesine kadar tarım ve çiftçi kenti olarak anıldığını, iktidarın yanlış tarım politikaları yüzünden Manisalı çiftçilerin toprağına küstüğünü ifade eden Akşener, “Türkiye’deki üzümün yüzde 80’ini karşılayan Manisa’da üzüm bağlarının maliyet fiyatlarına yenik düştüğünü biliyorum. Kota ve maliyet fiyatları yüzünden bitirilen tütün gibi üzümün de bitmesine izin vermeyeceğiz. İYİ Parti iktidarıyla kota uygulaması kalkacak, mazotu yüzde 50 indirimli kullanacak olan çiftçimiz, maliyet yüklerinden kurtulacak. Devlet olarak çiftçimize sahip çıkıp özel sektörün altında ezilmesine asla izin veremeyeceğiz. Manisa yeniden tarım şehri olacak, Manisalı çiftçilerimizin mahsulü değerlenecek.”
MANİSA ÇOK İYİ OLACAK
Manisa’da çok sayıda emekli ve sanayisi çok olmasına rağmen işsiz genç olduğunu da aktaran Akşener, “Sadece Soma’da 5 bine yakın işsiz gencimiz var. Emeklilerimiz geçinemiyor. İYİ Parti iktidar olduğunda ilk yapacağımız iş OHAL’i kaldırmak olacak. Terörün her türlüsüyle mücadelemiz devam edecek. Türkiye’nin en büyük ikinci OSB’sine sahip olan Manisa’da yeni yatırımlarla işsizlikle mücadele ederken üniversite mezunu gençlerimize iş bulana kadar maaş bağlayacağız. Emeklilerimize dini bayramlarda bin 500 TL İYİ Bayramlar ikramiyesi vereceğiz. Sizlere söz veriyorum İYİ Parti iktidarıyla Manisa çok İYİ olacak.”
TURİZM DESTEKLENECEK
Şehzadeler şehri olarak bilinen Manisa’da turizme gereken önem verilmediğini de sözlerine ekleyen Akşener, “Ege’nin en güzel şehirlerinden biri olan Manisa, tarihi geçmişiyle önemli yer tuttuğu gibi, doğal güzellikleri, kaplıcaları, tarihi eserleriyle ciddi turizm potansiyeline sahiptir. Turizm yatırımlarına öncelik verilip Manisa ekonomisine katkı sağlaması için şehrin potansiyelini mutlaka değerlendireceğiz. Manisalı hemşerilerimin İYİ parti iktidarıyla değişimi ilk yüz içinde hissedeceğinin teminatını da şimdiden veriyorum”

Editör: TE Bilişim