Kalkınmada öncelikli ilçe sayılamayarak devlet yardımlarından yararlanması engellenen Gördes ve Demirci’yi ziyaret eden Bakırlıoğlu, eğer Manisa’da kalkınmada öncelik tanınacaksa listede Gördes ve Demirci’nin mutlaka yer alması gerektiğini belirtti.

Bakılıoğlu, şunları söyledi:

"21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkındaki Karar ile Manisa, Yatırım Teşvik Uygulamalarında 2. bölgede yer alarak  Ahmetli, Gölmarmara, Köprübaşı, Saruhanlı ve Selendi “Alt Bölgeler Desteğinden Yararlanabilecek İlçeler” arasında sayıldı.  

Buna karşın Demirci, Gördes, Kula, Kırkağaç ve Sarıgöl gibi ilçeler kalkınmada öncelikli ilçeler listesinde yer almadı.

Demirci ve Gördes ilçelerinde ticaret ve sanayi odası, esnaf ve sanatkarlar odası, ziraat odası kuruluşlarını ziyaret eden CHP Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada; yeni teşvik düzenlemesi ile teşvik bölgeleri ilçe bazında yapılmaya başlanması öteden beri istediğimiz ve dile getirdiğimiz bir konu. Bu öteden beri istediğimiz, olması gereken bir uygulama.

Ancak listede özellikle Gördes ve Demircinin olmaması bölgeyi bilen milletvekilleri olarak bizleri şaşırttı.

Bu listelerin hangi kriterlere göre yapıldığını bilmiyoruz, bu konuda ayrıntılı bir açıklama yok.

İlçelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında Demirci ve Gördes’ten daha iyi sıralarda olan ilçeler listede yer alırken maalesef devlet desteğine ve yatırım teşviklerine en çok ihtiyacı olan ilçelerimiz listede yer almaması düşündürücü.

Bize göre en önemli kriter nüfus artış hızı olmalı. Eğer bir ilçe gelişiyorsa, yeni yatırım yapılıyorsa,  ekonomisi güçleniyorsa nüfusu azalmaz.

Oysa Demirci ve Gördes nüfusu en fazla azalan ilçelerimizden. Günden güne kan kaybetmekte.

Örneğin Gördes... 2015 yılında 29000 olan ilçe nüfusu 2019 yılı itibarıyla 27 bin civarına düştü."

Demirci ve Gördes ilçelerinde ticaret ve sanayi odası, esnaf ve sanatkarlar odası, ziraat odası ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek görüşmeler yaptığını belirten Bakırlıoğlu, ilçelerine sahip çıkan kuruluşlar, siyasi parti temsilcileri bu haksızlığa neden uğradıklarını araştırdıklarını, iktidar yetkililerinden bilgi almak istediklerini fakat bu güne kadar bir cevap alamadıklarını söylediklerini ifade etti.

Böyle hayati kararların masa başında alınmaması gerektiğini söyleyen CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Manisa’nın 5 ilçesinin yanında Demirci, Gördes,  Kula, Kırkağaç ve Sarıgöl ilçelerinin de mutlaka kalkınmada öncelikli ilçeler statüsüne alınarak yatırım teşviklerinden yararlandırılmasını istedi.

Editör: TE Bilişim