Türkiye’de 81 il merkezinde aynı anda gerçekleştirilen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Cumhuriyet Meydanında yapılıyor. 
Binlerce Manisalı'nın ellerindeki Türk Bayrakları ile akın ettiği mitinge Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Recai Berber, İsmail Bilen, Murat Baybatur ve Uğur Aydemir, Manisa Büyükşehir Belediyesinin MHP’li Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve binlerce Manisalı katıldı. 
Renkli görüntülere sahne olan Cumhuriyet Meydanına gelen vatandaşlar yoğun güvenlik önlemleri altında meydana alındı.

“15 Temmuz milletimizin dirildiği gündür”
Hatuniye Camii müezzini Şuayip Coşkun’un okuduğu sala ile başlayan miting Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Manisa Müftüsü Sinan Cihan’ın yaptırdığı duanın ardından konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, 15 Temmuz’un milletin yeniden dirildiği bir gün olduğuna dikkat çekti. Yıldız, “15 Temmuz’da şimdiye kadar şu veya bu meseleyle 27 Mayıslarda, 12 Eylüllerde, 27 Nisanlarda, 28 Şubatlarda yutkunan milletimizin dirildiği gündür. 15 Temmuz milletin dirilişini gösterdiği gündür. Gençlerimiz rüştünü ne zaman ispat edecekler diye sorulduğunda kendilerini tankın önünde bulan, vatanını, dinini, diyanetini siper eden gençlerimizin meydana indiği gündür 15 Temmuz. 15 Temmuz, Türkiye’nin yalnızca darbe girişimi ile değil bir kırılma noktası yaşadığı, kaosa sürüklenmek istendiği ama aynı zamanda iç karışıklığa meydan vermek için vatan hainlerinin kara bir leke ile beraber tarihe geçtiği, kendilerini minnetle, şükranla, rahmetle andığımız şehitlerimizin ve gazilerimizin ise beyaz bir sayfa ile beraber bulunduğu bir tarihtir 15 Temmuz” dedi.
İstikrarın zor yakalanan ancak kolayca gidiveren bir olgu olduğunu defalarca söylediklerini kaydeden Yıldız, şunları söyledi:
“İstikrara borcu olanlar yalnızca o ülkeyi yönetenler değil, aynı zamanda toplumun her katmanında bulunan kişilerdir demiştik. Toplumun çekirdeğidir demiştik. Kendini bu ülkede hisseden 79 milyonun her birisidir demiştik. Çok acı bir tecrübe ile birlikte 15 Temmuz’da kendini gösterdi. Ne istedi bu ülkedeki asker kisvesi içine bürünmüş hainler, alçaklar? Bu ülkeyi geri götürmek isteyenler ne istediler. Bu toz duman indikten sonra bunu hep birlikte anlayacağız. Ama karşısında başta en önemli insan kaynağımız Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun bahsettiği, talimatlandırdığı, yanında bulunduğu milletimiz yani sizler bu meydanları doldurarak, bu alçaklara, bu hainlere geçit vermediniz. İnsanımızı, İslam’ımızı Müslümanlığımızı tehdit etmeye çalışan bir yapıya girdiler ama Allah’ın lütfuyla beraber sizler buna müsaade etmediniz. Gece gündüz demeden, yaz kış, soğuk sıcak demeden hamdolsun bunun karşısında oldunuz. Ortak paydamızda vatanımız, milletimiz, dinimiz diyanetimiz, bütün bu değerlerimiz olduğu sürece biz hiçbir ayrım gözetmeksizin bu meydanları doldurmaya devam edeceğiz. Biz Pazar akşamına kadar, bu akşama kadar meydanlarda olabiliriz ama mezara kadar gönüllerde ve kalplerdeyiz. Bunu her birimiz hissediyor ve biliyoruz.”

Dünya medyasına tepki
Taner Yıldız, konuşmasında uluslar arası basına da tepki gösterdi. Yıldız, “Uluslar arası medyayı büyük bir mahcubiyetle izledik. Gezi parkında kırmızı elbiseli bayan vardı. O bayanı uluslar arası basın 3 hafta gösterdi ama tankın önünde ezilmiş yüreği dimdik duran vatandaşımızı hiçbir zaman göstermedi. Helikopterden ateş edilirken o vatandaşlarımızı göstermediler. Ama gözüne biber gazı sıkılmış görüntüleri iki hafta gösterdiler. Biz demokrasi diye demokrasiyi istismar edenleri unutmayacağız. Böyle çifte standart olmaz. Demokrasi diye demokrasiyi istismar edenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Burada her zaman söylüyorum. Milletimiz devletine sahip çıkmıştır, ülkesine sahip çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir.” dedi.
Yıldız, olası bir darbe girişimi karşısında önlemlerin de alındığını belirtip, program geliştirildiğini ve vatandaşları alarm ile uyaracaklarını ifade etti. Yıldız, “Bu ülkeyi tehdit etmek isteyen bir alçak olursa 20 dakika içinde alarm ceplere düşecek. İnsanlar meydanlarda toplanacak. Bu sistem burada da kurulacaktır” diye konuştu.
Taner Yıldız’ın konuşmasının ardından Turgutlu ilçesinde 15 Temmuz’dan bu yana demokrasi nöbeti tutan iki minik kız çocuğunun okuduğu İstiklal Marşı, meydanı dolduran binlerce Manisalıyı coşturdu. Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımının konseri ile coşkunun tavan yaptığı Manisa’da kurulan dev ekranlara Yenikapı’daki miting görüntüleri yansıtıldı. Yenikapı’daki konuşmalar tüm Türkiye ile birlikte Manisa’da da coşkuyla takip ediliyor.
Editör: TE Bilişim