CHP İl Başkanı Balaban açıklamasında ilk olarak, “Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı haber nedeniyle gözaltına alınan Manisalı gazeteci Hülya Kılınç konusuna değindi. Balaban, parti olarak gazeteci Hülya Kılınç’a destek olduklarına belirterek, “Manisa’nın yüz akı gazetecilerinden Hülya Kılınç gazeteci arkadaşımızın gözaltına alındığını ve İstanbul’a götürüldüğünü üzüntüyle öğrendik. Hülya Kılınç yalnız değildir. CHP Manisa ailesi olarak sonuna kadar yanındayız ve sahip çıkacağız. Bu konunu takipçisi olacağız.’’ İfadelerini kullandı. 
Açıklamasının ikinci kısmında gündemdeki Suriye konusuna değinen CHP’li Balaban, Suriye politikasında AKP’sin sınıfta kaldığına dikkat çekerek, “CHP’nin her konuda haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. 10 yıl önce Suriye politikaları konusunda Ortadoğu’ya karışmamamız gerektiğini Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Cihanda Barış’ ilkesini savunmamız gerektiğini Suriye’de komşularımızla iyi ilişkiler içinde olmamız gerektiğini partimiz söylemişti. Fakat 2011’de başlayan büyük Suriye krizi ile AKP hükümeti tam anlamıyla sınıfta kalmıştır. AKP her politikada olduğu gibi dış politikada da yanılmıştır. Türkiye’ye büyük bir felakete sürüklemiştir. Biz buradan sesleniyoruz Suriye politikasında buradan yaptığınız yanlışların özeleştirisini ne zaman vereceksiniz. 40 milyar Dolar harcandığı söyleniyor. Bu parayla nelerin yapılabileceğini, tarım ile esnafın nasıl kalkınabileceğini AKP çok iyi biliyor. Bizler AKP’nin Suriye’deki yanlış politikalarını eleştirmeye devam edeceğiz. Suriye konusundaki yanlışlar Türkiye’yi dünyanın en büyük mülteci barındıran ülkesi konumuna getirdi. Sınırlarda bir insanlık ayıbı, dramı yaşanıyor. Bu dramların siyasi olarak kurum olarak sorumlusu AKP’dir. Kişi olarak sorumlusu da birinci sırada Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sırada da yıllardır onun hatalı politikalarına destek veren Devlet Bahçeli’dir’’ diye konuştu. 
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elini sıkmaması konusunda değinen CHP’Li Balaban, “Devlet Bahçeli’nin sayın genel başkanımızın elini sıkmaması genel başkanımızı küçültmez. Tam aksine sayın genel başkanımızı büyültür. Ama küçülen Devlet Bahçeli ve onun anlayışı olmuştur. Neden, hem milli birlik ve beraberlik diyeceksiniz hem nutukları atacaksınız, sanki bu olayların sorumlusu sayın genel başkanımızmış gibi bir tavır alacaksınız. Bu bir çifte standarttır. Bu bir siyasi aymazlıktır’’ dedi. 


İDLİB AÇIKLAMASI

CHP’li Balaban, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İblib’i Çanakkale’ye benzetmesine karşın ise, “Recep Tayyip Erdoğan şaşkınlığından İblib ile Çanakkale’yi karşılaştırmaktadır. Diyor ki; ‘Atatürk’te orda, Ben Size Ölmeyi Emrediyorum’ diyor. Ama unutmasınlar ki orası Çanakkale’ydi, orda vatan savunuluyordu. Atatürk onları söylerken sarayda değildi, cephenin tam göbeğindeydi. Bunu hiçbir zaman unutulmaması gerekir. Şaşkınlıkla İblib ile Çanakkale’yi kıyaslayacak kadar bir tarih aymazlığının içine düşmüş’’ dedi. 


KURULTAYDA KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK
CHP’li Balaban açıklamasında son olarak CHP’nin Mart ayında sonunda gerçekleştirmesi beklenilen olağan kurultayı ile ilgili de Manisa örgütünün görüşlerini belirterek, “Önümüzdeki CHP’nin kurultayında Manisa il örgütü ve ilçe örgütleri olarak ve saygı değer kurultay delegelerimizle yaptığımız görüşmeler sonucu oy birliği ile aldığımız karar doğrultusunda sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na destek olacağız. Kemal Bey ile yürüyeceğiz. Kongre de de Manisa il örgütünün kurultay delegelerinin genel başkan adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ama parti terbiyemiz gereği bütün genel başkan adayları da bizim için saygındır. Onlara da başarılar diliyoruz. Ben kötü günlerin uzakta kalacağına güzel günlerin yakın olduğuna inanıyorum’’ dedi. 
CHP’Li Balaban’ın açıklamasını ardından söz alan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ile CHP Manisa eski milletvekili Hasan Ören’de, kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim