Rusya-Ukrayna krizi, Türkiye’yi derinden etkiliyor. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Türkiye’nin buğday ithalatının Rusya ve Ukrayna üzerinden yapıldığını, bir an önce buğday ve buğday ürünü ihracatının durdurulması ve önlem alınması gerektiğini söyledi. 

İYİ Partili Eryılmaz, “Türkiye’yi dışa bağımlı bir hale getiren AK Parti iktidarı yüzünden, dünyada yaşanan her krizden en üst düzeyde etkilenen bir ülke haline geldik. Ülkemizin buğday ithalatı Rusya ve Ukrayna üzerinden ilerliyor. Zaten fazlasıyla pahalı olan ekmek ve unlu mamül ürünlerimiz için hükümetin bir an önce önlem alması gerekmektedir” dedi.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Eğer acil olarak önlem alınmazsa Türkiye’de ekmekte karaborsa ve fahiş fiyat artışları yaşayabiliriz. Bu nedenle buğday ve buğday ürünleri ihracatı yasaklanmalı, önlem alınmalı ve üretici ihracatçılar için destek paketleri açıklanmalıdır. Hükümet bu süreci ciddiye alarak bir an önce adım atmalı. Tarım Bakanlığı acil olarak eylem planı yapmalı ve kararları kamuoyuna duyurmalıdır”

Editör: TE Bilişim