İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz açıklamasında, tek adam rejiminin Türkiye’de düzgün işleyen bir sistem bırakmadığını vurgulayarak, özellikle 19 yılda rant için üretilen projelerin vatandaşı sefalete sürüklediğini ifade etti. 

İYİ Partili Eryılmaz, “Ülkemizin hali ortada. ‘Hızlı karar alınacak, istikrar sağlanacak’ masallarıyla süslenilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dedikleri bu tek adam sistemi, ülkemizde düzgün işleyen bir sistem bırakmadı. Gece kararnameleriyle görevlerinden alınan ya da görevlere atanan bürokratlar, liyakatsiz kişilerin torpillerle devletin üst kademelerine yerleştirilmeleri, rant için üretilen projeler 82 milyon vatandaşımızı sefalete sürükledi. Döviz, Cumhuriyet tarihinin en büyük rekorunu kırdı. ‘Dolarla mı maaş alıyorsunuz’ diyerek halkı kandırmaya çalışan bu rantçı zihniyet, Türkiye’yi büyük bir enflasyon bataklığına sürükledi. Ağır vergi yükleri altında ezilen esnaflar ve sanayiciler, tek tek işletmelerini kapattı.” diye konuştu. 

“TÜRKİYE HER GEÇEN GÜN KARANLIĞA SÜRÜKLENİYOR”

İYİ Partili Eryılmaz açıklamasının devamında dış politikadan ekonomiye, hükümetin yanlış politikalarına eleştirdi. 

Hükümetin Türkiye’de yaşanan sorunları sümenaltı etmeye çalıştığını dile getiren Başkan Eryılmaz, “Dış politikayı da yerle bir ettiler. ‘Komşularla sıfır sorun’ diye çıktıkları bu yolda sorunumuz olmayan komşumuz kalmadı. Öyle ki bu iktidar, Afrika bölgesinde olan Angola’ya vizeleri kaldırdıkları haberini vatandaşa bir müjde gibi sunmaya başladı. Türkiye, her geçen gün çok daha büyük bir karanlığa çekilmeye çalışılıyor. Ekonomik kriz öyle bir boyuta ulaştı ki, vatandaşlarımız pazar kaldırılınca yerlerdeki meyve ve sebzeleri topluyor, askıda ekmek için kuyruğa giriyor. Ve bunların hepsi; tek adam rejimi olan, ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde ısrar edilmesi nedeniyle başımıza geliyor. Bir kişinin diktası, 82 milyonu açlığa sürüklüyor.” İfadelerini kullandı. 

“HERKES FİKRİNİ ÖZGÜRCE İFADE EDEBİLECEK”

Partisinin ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e döneceğinin sözünü tekrar hatırlatan İYİ Partili Eryılmaz açıklamasında, “Biz İYİ Parti olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e döneceğimizin sözünü veriyoruz. Bu sistemle birlikte milletvekillerinin ve parlamentonun işlevini geri kazandıracağız. Artık milletinden kopuk milletvekilleri değil, halkın sorununa çözüm bulmaya ve her platformda dillendirmeye çalışan siyasetçiler yeniden sahada olacak. Parlamento, işlevini yeniden kazanacak. İç ve dış politikalar, bir kişinin dudağından çıkan, akıl sır ermeyen fikirlerle değil, kurumların işbirliğiyle hayata geçirilecek.  Hukukun üstünlüğü yeniden tahsis edilecek. Türkiye, kara para aklamada gri listeye düşecek kadar güvensiz bir ülke olmaktan çıkarılacak. Herkes fikrini özgürce ifade edebilecek. Siyasetçileri eleştirenler, ‘Yarın hapishaneye gidebilirim’ korkusuyla yaşamayacak. Yerli ve yabancı yatırımcı, Türkiye’nin yatırım için güvenli bir merkez olduğuna ikna olacak.  İYİ Parti iktidarında tüm bunların kısa sürede hayata geçirileceğinin sözünü veriyoruz.” dedi. 

“TEZKERE MİLLET İTTİFAKINDA ÇATLAK YARATMAZ”

TBMM’ye gelen Suriye-Irak tezkeresine İYİ Parti’nin “Evet”, CHP’nin ise “Hayır” oyu kullanmasını da değerlendiren Eryılmaz, “İYİ Parti millet tarafından kurulmuş, farklı bir tüzel kişiliği olan bir partidir. İYİ Parti ile CHP’nin görüşleri birbiriyle örtüşecek diye bir konu yok. Bizim asgari ilkelerde anlaştığımız bir durum söz konusu. Bir seçim işbirliğimiz, bir ittifakımız söz konusu. Millet için gerekli olan, milletin geleceğini etkileyeceğini düşündüğümüz ve bugün bir başkanlık sisteminin Türkiye’ye getirdiği uçurumdan nasıl çıkarabileceğimiz ile ilgili birliktelik yaptığımız bir parti. CHP ayrı bir karar verebilir, İYİ Parti farklı bir karar verebilir. Onun için bu Millet İttifak’ın bir çatlak yaratmasına sebep olmaz. Ancak şu da görülmüş oldu ki İYİ Parti’nin kendine ait görüşleri vardır. Partimizin kendisine göre iç ve dış politikası vardır. Bunu da uygulamaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim