Fransa'da yaşayan iş insanı ve eski siyasetçi Cem Uzan sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. “Hazır mısın Türkiye'm? Konuşma vakti. 12 Haziran.” diye yazan Cem Uzan, kapalı bir pencere fotoğrafı paylaştı. Cem Uzan’ın bu paylaşımı merak uyandırdı. Uzan’ın 12 Haziran göndermesinin altında ne olduğuna ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
Öte yandan Genç Parti Manisa’da çalışmalara başladı.  Şehzadeler ilçesi, Yarhasanlar Mahallesi 2318’ta sokakta şubesi açılan partinin camlarında Cem Uzan’lı broşür ve Genç Parti bayrakları dikkat çekiyor. 

GENÇ PARTİ YÜZDE 7,25 OY ALMIŞTI 
Genç Parti, 10 Temmuz 2002'de Cem Uzan ve arkadaşları tarafından kurulan siyasi parti. Daha sonra kendini feshederek Yeniden Doğuş Partisi'ne (YDP) katıldı. YDP, 23 Ağustos 2002'de 3. Olağanüstü Kurultayı'nda "Genç Parti" adını aldı ve parti başkanlığına Cem Uzan seçildi.
Genç Parti, beklenmedik bir şekilde 3 Kasım 2002 seçimlerinde %7,25 oy aldı. Parti lideri Cem Uzan'a, bir konuşmasında başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği için dava açıldı. Ancak dava Cem Uzan'ın beraatiyle sonuçlandı. Bunun yanında Cem Uzan'a öfke kontrolü için kitap okuma cezası verildi.

Editör: TE Bilişim