Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in Ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre işsizlik yüzde 12.1 oldu. 

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, TÜİK'in açıkladığı işsizlik rakamlarını değerlendirdi. İYİ Partili Eryılmaz, vatandaşın TÜİK rakamlarına güvenmediğinin altını çizdi ve, "Açıklanan ve güvenilmeyen bu rakamlar bile AK Parti iktidarının ülkemizi nasıl bir sefalete sürüklediğinin resmidir" dedi. 

"EKONOMİK KRİZ, İKTİDARIN ELİNDE OYUNCAK OLAN EKONOMİ POLİTİKALARININ SONUCU"

Başkan Eryılmaz değerlendirmesinde, "İktidar kanadı her ne kadar kabul etmese ve gerçeklere gözünü kulağını kapatsa da, ülkemizde her kesimin büyük bir ekonomik krizle boğuştuğu ve ayakta kalmaya çalıştığı apaçık önümüzde duruyor. Bir gün dost, bir gün düşman olunan; iktidarın oyuncak gibi oynadığı dengesiz dış politika, güvensiz ve istikrarsız ekonomi politikaları, otoriter ve baskıcı iç politika oyunları ekonomik krizi büyük bir noktaya getirdi. Enflasyon, döviz alıp başını gidiyor. İktidar; memurun, esnafın, işçinin, sanayicinin, özel sektörün, hatta emeklilerin bile tepesinde fahiş rakamlarda vergi sopası sallıyor. Ülkemizin gençleri hem adam kayırmacılıkla, hem işsizlikle boğuşuyor. Pazarda, markette 200 TL'ye poşet dolmuyor. Bu ülkenin pırıl pırıl gençleri, yurt bulamadığı için, hatta kiralık ev bile bulamadıkları için kazandıkları üniversitelere gidemiyor. Tüm bu gerçekler gün gibi ortadayken Cumhurbaşkanı, abur cuburlarla yaptığı alışveriş bin TL tutmasına rağmen, 'fiyatlar gayet uygun' diyerek inkarla ortadaki krizi kapatabileceğini düşünüyor. İşsizlik rakamları ortada, vatandaşların güvenmediği, iktidarın oyuncağı olmuş TÜİK rakamlarına göre Ağustos ayı işsizliği yüzde 12.1 seviyesinde. Bu rakam bile, ortada ne kadar büyük bir yangın olduğunu açığa çıkartıyor" ifadelerine yer verdi. 

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı:

"İktidarın beslediği ve büyüttüğü şirketler, iktidar mensuplarının çocukları paralarını yurtdışına kaçırıyor. Pandora Belgeleri'nde iktidar zenginlerinin rezillikleri bir bir ortaya çıkıyor. Vatandaşın dişinden tırnağından artırdığı paralara nasıl göz konulduğu, milyonluk şirketin borçları silinirken bankaya borçlu çiftçinin mallarına nasıl haciz geldiğini herkes görüyor. Geçmediğimiz köprülerden alınan paralar, hasta garantili hastaneler, kullanılmayan havalimanları ve yollar, 'uçacağız' denilen projelerin altından hep iktidarın zengin ettiği şirketler ya da iktidar sahiplerinin çocukları çıkıyor. Türk genci işsizlikten kıvranırken, hatta intihar ederken bir diğer yanda bazı gençler 3-4 maaş alıyor. AK Parti, bir zümrenin cebi dolsun diye milletimize sefaleti yaşatıyor. Ancak bu rezillik sona erecek, yapılacak olan ilk seçimlerde İYİ Parti iktidara gelecek ve vatandaşımız huzurlu, mutlu, bolluk ve refah içerisinde, adaletli, eşit bir Türkiye'de yaşayacak. İYİ Parti iktidarında sanayici de, memur da, emekli de, esnaf da, işçi de rahat edecek ve sosyal devletle tanışacak. İYİ Parti, Türkiye'ye İYİ gelecek."

Editör: TE Bilişim